Boekhandel Douwes Den Haag

19 x Bella en de 20e is zoek

Cor Gout & Harrie Geelen

19 x Bella en de 20e is zoek

19 x Bella en de 20e is zoek

19 x Bella en de 20e is zoek

 

'19 x Bella en de 20e is zoek' is een gedichtencyclus over een jonge vrouw uit Goeree Overflakkee die in een grote stad een dienstje vindt in de huishouding van een gezin met twee kinderen. Ze ziet de stad met frisse ogen, ontwikkelt zich in velerlei opzichten en meent daarmee een grote mate van vrijheid te hebben veroverd.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,50

Ophalen: Nu 5 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving 19 x Bella en de 20e is zoek

19 x Bella en de 20e is zoek is een gedichtencyclus over een jonge vrouw uit Goeree Overflakkee die in een grote stad een dienstje vindt in de huishouding van een gezin met twee kinderen. Ze ziet de stad met frisse ogen, ontwikkelt zich in velerlei opzichten en meent daarmee een grote mate van vrijheid te hebben veroverd. Hoe het afloopt?

De vertelling speelt zich in de jaren vijftig af, maar vertelt een tijdloos en universeel verhaal. Harry Geelen's prenten vertellen samen met de tekst het verhaal. De tekst is een toevoeging aan de prenten en de prenten voegen iets toe aan de tekst.

Cor Gout is neerlandicus, filosoof, schrijver, dichter, tekstschrijver en muzikant. Naast boeken over muziek, Den Haag en filosofie schreef hij poëziebundels, verhalenbundels en musicals.

In 2017 bezorgde hij de verzamelde gedichten van Jan Paul Bresser (Stilte heeft het laatste woord). Uitgeverij In de Knipscheer bracht eerder drie verhalenbundels van hem uit: Noirette (2003), De stilte die volgt op het woord (2008) en Korenblauw (2015), alsmede de poëziebundel De muziek van het huis (2012). Samen met vormgever Els Kort vormt hij de (hoofd)redactie van het literair tijdschrift Extaze.

Harrie Geelen is tekenfilmer, schrijver, illustrator, scenarist, componist en tekstdichter. Voor de meeste van de boeken van zijn echtgenote Imme Dros verzorgde en verzorgt hij de illustraties. Hij schrijft ook prentenboeken. Bij uitgeverij Van Oorschot verschenen verder de roman Het Nijlpaard Ellende (2004) en de verhalenbundel Ooms en tantes, tantes en ooms (2006). Het eerste deel van zijn trilogie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer - de weg naar Voorgoed - verschijnt in januari 2018. Harrie Geelen won onder andere Edison Music Awards, een Gouden Harp, een Gouden Kalf, Zilveren en Gouden Penselen.


ISBN
9789062659661
Pagina's
44
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de

Poëzie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren