Boekhandel Douwes Den Haag

Een meisje, een droom

Solo rond de wereld

Laura Dekker

Een meisje, een droom

Een meisje, een droom

Solo rond de wereld

Een meisje, een droom

 

'Als je graag de andere kant van de wereld wilt zien, kun je twee dingen doen. Je kunt de wereld op zijn kop zetten of zelf naar de andere kant gaan.' Zo begint het boek van Laura Dekker, zeilster in hart en nieren.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 18,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Een meisje, een droom

'Als je graag de andere kant van de wereld wilt zien, kun je twee dingen doen. Je kunt de wereld op zijn kop zetten of zelf naar de andere kant gaan.'Zo begint het boek van Laura Dekker, zeilster in hart en nieren. Als achtjarige droomt Laura al van een reis om de wereld. Na een bijna een jaar durende strijd met de overheid wordt Laura eindelijk vrijgesproken en kan ze weg. Op veertienjarige leeftijd hijst de dappere Laura in Gibraltar de zeilen van haar twaalf meter lange zeiljacht Guppy. Ze begint aan het machtigste avontuur van haar leven. In haar eentje wil ze proberen rond de wereld te zeilen, een uitdaging die nog nooit door een meisje van die leeftijd is aangedurfd.


In Een meisje een droom lees je over haar ongelofelijke tocht vol met verrassende en bijzondere ontmoetingen. Niet alleen met dieren zoals dolfijnen die haar vaak uit haar isolement verlossen, maar ook met kleurrijke mensen, variërend van oorspronkelijke eilandbewoners tot stoere zeelui die haar tot haar eigen verbazing als een van hen beschouwen. Hoe zal ze reageren op de eenzaamheid, op hevige stormen of ongelukken? Geeft de overheid zich gewonnen na Laura's vrijspraak?


Als Laura tenslotte anderhalf jaar later ongedeerd de hele wereld is rondgevaren, heeft ze met Guppy meer dan 27.000 zeemijl afgelegd, alle grote oceanen bedwongen, maar vooral zichzelf overwonnen.Een hartverwarmend verslag van een moedige, waargebeurde expeditie die Laura door haar vechtlust en doorzettingsvermogen heeft neergezet.


ISBN
9789064106989
Pagina's
256
Verschenen
NUR
508
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Hollandia

Reisverhalen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren