Boekhandel Douwes Den Haag

Wees sterk. Wees vriendelijk

Vier vrouwelijke politici van onze tijd: speeches en frames

Hans de Bruijn

Wees sterk. Wees vriendelijk

Wees sterk. Wees vriendelijk

Vier vrouwelijke politici van onze tijd: speeches en frames

Wees sterk. Wees vriendelijk

 

Van politieke leiders verwachten we niet alleen dat ze een juist besluit kunnen nemen, maar ook dat zij ons inspireren – door hun publieke optredens, door hun politieke redevoeringen, en door de culturele waarden die ze vertolken.


Leverbaar

€ 19,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Wees sterk. Wees vriendelijk

Van politieke leiders verwachten we niet alleen dat ze een juist besluit kunnen nemen, maar ook dat zij ons inspireren – door hun publieke optredens, door hun politieke redevoeringen, en door de culturele waarden die ze vertolken. In Wees sterk. Wees vriendelijk bespreekt Hans de Bruijn de grote toespraken van vier krachtige vrouwen van onze tijd: twee progressieve en twee conservatieve politici. Hij laat zien op welke wijze Kaja Kallas, Alexandria Ocasio-Cortez, Angela Merkel en Jacinda Ardern erin slagen hart en hoofd van hun toehoorders te overtuigen. Dit doen ze door de woorden die ze gebruiken, de toon die ze kiezen, en door hun persoonlijke geschiedenis te verbinden met hun politieke opvattingen. Ze hanteren een retorica die confronteert en tegelijk verbindt, omzichtig is en toch doortastend. Hans de Bruijn gaat op zoek naar het geheim van de speeches, en geeft een eerste antwoord op de vraag of er een vrouwelijke retorica bestaat.


Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. Zijn onderzoek en onderwijs gaan over vraagstukken van politiek en bestuur enerzijds en technologie anderzijds, met als kernthema’s data-privacy, AI, energie, waterveiligheid en infrastructuur. Zijn interesse richt zich op de rol van taal in het politieke debat. Hans de Bruijn is een vruchtbaar auteur over strategieën om debatten te framen – onder andere in zijn Framing. Over de macht van taal in de politiek. Hij heeft sinds 2012 een wekelijkse column over framing in de zaterdagbijlage van het dagblad Trouw.


ISBN
9789065541109
Pagina's
152
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Historische Uitgeverij Groningen

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen