Boekhandel Douwes Den Haag

Onderhoudskunde

Klaas Smit

Onderhoudskunde

Onderhoudskunde

Onderhoudskunde

 

Onderhoudskunde is een omvattend boek over het industriële onderhoudsvakgebied en bestemd voor onderhoudsprofessionals werkzaam in de onderscheiden industriebranches, onderhoudsdienstverlening, engineering-ondersteuning, adviesorganisaties in de private en publieke sector en voor ICT-specialisten in onderhoud.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 44,25

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Onderhoudskunde

Onderhoudskunde is een omvattend boek over het industriële onderhoudsvakgebied en bestemd voor onderhoudsprofessionals werkzaam in de onderscheiden industriebranches, onderhoudsdienstverlening, engineering-ondersteuning, adviesorganisaties in de private en publieke sector en voor ICT-specialisten in onderhoud. Daarnaast is het boek bruikbaar voor studenten in technisch hoger technisch en het technisch universitaire onderwijs. Hoewel de nadruk ligt op het onderhoud van productiesystemen, is het heel goed bruikbaar voor technische vlootbeheerders, maar ook voor personen werkzaam in het onderhoud van infrastructuursystemen en van gebouwen.
In het boek wordt aandacht geschonken aan zowel theoretische onderbouwing en praktische toepassing van de onderhoudstechnologie, het onderhoudsmanagement en onderhoudsbewust ontwerpen van technische systemen. De onderhoudstechnologie komt aan de orde in de vorm van definitie en beoordeling van onderhoudsgedrag: o.a. bedrijfszekerheid, onderhoudbaarheid, beschikbaarheid en levensduurkosten. Vervolgens wordt ingegaan op het ontwikkelen, optimaliseren en beoordelen van de effectiviteit en doelmatigheid van gevoerde onderhoudsconcepten, in afhankelijkheid van aard en eisen die gesteld worden aan technische systemen en het onderhoudsgedrag daarvan. Vervolgens wordt het onderhoudsbewust ontwerpen bij investeringsprojecten behandeld. Van onderhoudsmanagement worden onderwerpen zoals werkstroombeheersing, het beheer van reservedelen en technische magazijnen en de technische inkoop, de onderhouds- en engineering organisatie, strategieontwikkeling en financieel beheer besproken. Dit vindt plaats in de vorm van de inrichting, organisatie, informatievoorziening en beheersing van de onderhouds- en engineering werkprocessen.
Inhoud
Ten geleide • 1 Ontwikkeling van de onderhoudsfunctie • 2 Onderhoudsgedrag van technische systemen • 3 Optimaliseren onderhoudsconcept • 4 Onderhoudsbewust ontwerpen • 5 Werkstroombeheersing • 6 TD-logistiek • 7 Organisatie van de TD-functie • 8 Evaluatie TD-functie • 9 Informatievoorziening TD • Lijst van afkortingen • Trefwoorden

URL https://www.vssd.nl/hlf/b017.htm
Ebook ISBN 9789065622600


ISBN
9789065622792
Pagina's
569
Verschenen
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
VSSD

Management en Economie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren