Boekhandel Douwes Den Haag

wandelen van West naar Ost-Friesland - Bergen aan Zee - Ler (D) 362 km

LAW-gids Groot-Frieslandpad LAW 14

LAW 14

Flip van Doorn & Jon Rietman & Sietske de Vet

LAW-gids Groot-Frieslandpad LAW 14

wandelen van West naar Ost-Friesland - Bergen aan Zee - Ler (D) 362 km

LAW-gids Groot-Frieslandpad LAW 14

LAW 14

wandelen van West naar Ost-Friesland - Bergen aan Zee - Ler (D) 362 km: LAW-gids Groot-Frieslandpad LAW 14

 

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens. Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 19,45

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving wandelen van West naar Ost-Friesland - Bergen aan Zee - Ler (D) 362 km: LAW-gids Groot-Frieslandpad LAW 14

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde routemakers tot het uitstippelen van het Groot-Frieslandpad: van de Noordzeekust tot over de Duitse grens.
Het Groot-Frieslandpad (LAW14) doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan OstFriesland.
Met dit bijzondere pad keert de wandelaar terug in de tijd, toen de Zuiderzee nog niet bestond en Friesland en Noord-Holland één geheel vormden. De streek West-Friesland lag destijds écht in het westen van Friesland.
De 362 km lange route loopt van Bergen aan Zee naar Leer door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken.
De route begint in Bergen aan Zee en gaat dan dwars door West-Friesland via Medemblik naar Enkhuizen. Daar steekt de wandelaar het IJsselmeer over en struint verder, van Stavoren naar Sneek.De route vervolgt haar weg door fraaie esdorpen in de Kop
van Drenthe en het verrassende Westerwolde om te eindigen in het Duitse Leer. Tijdens het wandelen van het Groot-Frieslandpad komen zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen West-Friesland en Friesland voorbij. Zo zijn aan beide zijden van het IJsselmeer gezellige Zuiderzeestadjes te vinden, evenals terpen, dijken, weilanden en boerderijen.
Maar de bollenteelt, de velden met geurende kool en niet te vergeten Kasteel Radboud - de enig overgebleven burcht van graaf Floris V - zijn typisch West-Fries.


ISBN
9789071068966
Pagina's
192
Verschenen
Serie
wandelen van West naar Ost-Friesland - Bergen aan Zee - Ler (D) 362 km
NUR
502
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Wandelnet

Wandelgidsen