Boekhandel Douwes Den Haag

Chemie

De meest verrassende verhalen uit de mooiste tak van de wetenschap

Hetty Helsmoortel

Chemie

Chemie

De meest verrassende verhalen uit de mooiste tak van de wetenschap

Chemie

 

Hetty Helsmoortel houdt van chemie en verhalen. Geen wonder dat het mengsel tussen beide een kettingreactie van extase in je brein ontketent. Met haar vertelstijl weet ze complexe scheikunde toegankelijk te maken voor iedereen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving Chemie

Hetty Helsmoortel houdt van chemie en verhalen. Geen wonder dat het mengsel tussen beide een kettingreactie van extase in je brein ontketent. Met haar vertelstijl weet ze complexe scheikunde toegankelijk te maken voor iedereen. Geen droge theorie, wel boeiende vertellingen om mensen te inspireren en enthousiasmeren.
Op heldere wijze duikt Hetty in geheime oorlogsschepen, botox, het Atomium, heliumballonnen of de kunstcollectie van Peggy Guggenheim. Want chemie is werkelijk overal. Dat wordt over veel takken van de wetenschap gezegd, maar voor chemie klopt die bewering écht!
Je trekt misschien grote ogen bij concepten als radioactief verval, structuurformules en elektronenschillen. Maar gekruid met de juiste anekdotes en weetjes heb je ze helemaal beet voor je het beseft. Na dit boek kijk je gegarandeerd anders naar de wereld. En dat is exact Hetty’s missie: het grote publiek begeesteren met haar passie voor wetenschap. Krijgt ze jou ook te pakken?


ISBN
9789072201874
Pagina's
240
Verschenen
NUR
910
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Borgerhoff & Lamberigts