Boekhandel Douwes Den Haag

Nyingma psychologie

Skillful means

een pad naar voldoening in je werk en je leven

Tarthang Tulku

Skillful means

Nyingma psychologie

Skillful means

een pad naar voldoening in je werk en je leven

Nyingma psychologie: Skillful means

 

Voor veel mensen van tegenwoordig verliest werk aan betekenis. De onvrede die wordt gevoeld beperkt zich niet tot bepaalde beroepen, achtergronden of overtuigingen, maar dringt op subtiele wijze door in elk aspect van het werk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 17,35

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Nyingma psychologie: Skillful means

Voor veel mensen van tegenwoordig verliest werk aan betekenis. De onvrede die wordt gevoeld beperkt zich niet tot bepaalde beroepen, achtergronden of overtuigingen, maar dringt op subtiele wijze door in elk aspect van het werk. Dit is jammer want werk is een heel effectief middel om te leren hoe we diepe voldoening kunnen vinden in het leven. Werk kan een bron zijn van groei, een kans om meer over onszelf te leren en positieve en gezonde relaties te ontwikkelen. Als wij werk op deze manier beschouwen, ontdekken we dat er in feite geen verschil is tussen energie en zorg wijden aan ons werk en energie wijden aan het vergroten van ons gewaarzijn en onze waardering voor het leven.

Het is belangrijk voor ons om in te zien dat ons overleven in bredere zin afhangt van onze bereidheid om met het volle vermogen van onze geest en ons hart te werken, om volledig te participeren in het leven. Alleen op deze manier zullen we de menselijke waarden en kwaliteiten verwezenlijken die evenwicht en harmonie brengen in ons leven, in onze samenleving en in de wereld. We kunnen de gevolgen van een egoïstische motivatie, van praktijken als competitie en manipulatie, niet blijven negeren. We hebben een nieuwe filosofie nodig ten aanzien van werken, die gebaseerd is op een groter menselijk inzicht, op respect voor onszelf en anderen, en op een bewustzijn van de kwaliteiten en vaardigheden die vrede scheppen in de wereld: communicatie, samenwerking en verantwoordelijkheid.


ISBN
9789073728264
Pagina's
200
Verschenen
Serie
Nyingma psychologie
NUR
860
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Dharma

Gezondheid en geneeskunde
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren