Boekhandel Douwes Den Haag

Albanië - In geuren en kleuren

Herman Zonderland & Alket Islami & Bert Spiertz & Gerda Mulder

Albanië - In geuren en kleuren

Albanië - In geuren en kleuren

Albanië - In geuren en kleuren

 

Dit is een boek voor iedereen die voor het eerst kennismaakt met een mooi, interessant, maar onbekend Europees vakantieland. 'ALBANIË - In geuren en kleuren' is een selectie uit de wekelijkse blogs die Gerda Mulder schrijft voor reisbureau travellingalbania.com.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Albanië - In geuren en kleuren

Dit is een boek voor iedereen die voor het eerst kennismaakt met een mooi, interessant, maar onbekend Europees vakantieland. 'ALBANIË - In geuren en kleuren' is een selectie uit de wekelijkse blogs die Gerda Mulder schrijft voor reisbureau travellingalbania.com. Ze gaan over een breed scala aan onderwerpen, zoals bergwandelingen, restaurants, wijnen, klederdrachten, schrijvers, fototentoonstellingen en musea.

Gerda Mulder reist voor haar blogs door heel het land en verwerkt in haar verhalen altijd vroegere belevenissen – in het Albanië van de jaren tachtig en negentig – en haar belangstelling voor de fotografie, kunst, architectuur, geschiedenis en literatuur van het land. Ook de manier waarop Albanië met zijn culturele erfgoed omgaat, heeft haar warme belangstelling.

In dit boek verhalen over: • haar lievelingsstad Shkodra •de stranden van het Noorden en het Zuiden • de mooiste Ottomaanse steden: Berat en Gjirokastra • Byzantijnse forten zoals die van Shkodra, Berat en Gjirokastra •archeologische sites van Butrint en Apollonia • oude fabrieken en elektriciteitscentrales •boottochtjes door lagunes, over meren en rivieren •haar favoriete natuurgebieden •de Nederlandse vredesmissie in Albanië, 1913 - 1914.

Gerda Mulder bezoekt Albanië al geruime tijd. Vanaf het prille begin was ze getuige van de groeiende belangstelling voor het land en de opkomst van het toerisme. Haar werk bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam stimuleerde alleen maar haar belangstelling voor de fotografie. Ze maakte – samen met Herman Zonderland – een boek over het dorpje Theth in Noord-Albanië, schreef reisgidsen over Albanië en Kosovo en werkte mee aan fotoboeken en historische
publicaties over Albanië.
Herman Zonderland en Bert Spiertz zijn fotografen die veel in Albanië hebben gewerkt; paraglider en fotograaf Alket Islami maakte veel luchtfoto's


ISBN
9789076905136
Pagina's
160
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Skanderbeg Books