Boekhandel Douwes Den Haag

Een fascinatie voor Theth

Herman Zonderland & Gerda Mulder

Een fascinatie voor Theth

Een fascinatie voor Theth

Een fascinatie voor Theth

 

Reisboek met hedendaagse en


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 29,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Een fascinatie voor Theth

Het Albanese bergdorp Theth ligt er tegenwoordig nog precies zo bij als in de tijd van Den Doolaard, toen de bloedwraak nog heerste. Bijna een halve eeuw lang – tijdens het communistische regime – kwamen er geen buitenlandse bezoekers. Sinds kort is het dorpje een exclusieve reisbestemming voor liefhebbers van ruige bergwandelingen die logeren in primitieve boerderijen zonder elektriciteit. Ook de eerste Nederlanders hebben de bijzondere aantrekkingskracht en de ruwe schoonheid van de Noord-Albanese Alpen ontdekt.
Dit is een bijzondere publicatie over een dorpje aan de rivier met zestig huizen en honderd inwoners, zonder dorpshuis en winkels, waar de tijd heeft stilgestaan en waar je alleen bij de bewoners zelf in hun stenen huizen kunt logeren.
Met levendige reisbeschrijvingen van schrijvers en journalisten als Edith Durham, Rose Wilder Lane en A. den Doolaard, die Theth allemaal voor de Tweede Wereldoorlog bezochten, verhalen over de wetten van de bergen, de gevolgen van de bloedwraak, de positie van vrouwen, het fenomeen van de Albanese maagd en de rol van de dorpspastoor.
En een uitgebreide fotodocumentaire over het dorp nu: over de huizen, hun bewoners en hun leven op de boerderijen en de overweldigende natuur.


ISBN
9789076905280
Pagina's
230
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Skanderbeg Books

Reisverhalen