Boekhandel Douwes Den Haag

De taal van Kerkrade

De sjproach va Kirchroa

Lei Heijenrath

De taal van Kerkrade

De taal van Kerkrade

De sjproach va Kirchroa

De taal van Kerkrade

 

De Taal van Kerkrade De Sjproach va Kirchroa E profiel van 't Kirchröadsj in 101 wöad Auteur: Lei Heijenrath Een dialect is een taal die geen leger heeft en geen ministers. Het is helemaal van zichzelf, maar heeft wel familie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 16,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De taal van Kerkrade

De Taal van Kerkrade De Sjproach va Kirchroa
E profiel van 't Kirchröadsj in 101 wöad
Auteur: Lei Heijenrath

Een dialect is een taal die geen leger heeft en geen ministers. Het is helemaal van zichzelf, maar heeft wel familie. Alle dialecten hebben een eerbiedwaardige traditie die teruggaat tot het begin van onze geschiedenis. Ze zijn dus allemaal veel ouder dan de standaardtalen.

In dit boek wordt aan het karakter en de eigenschappen van het dialect van Kerkrade aandacht besteed. Het Kerkraads maakt deel uit van de Ripuarische dialectfamilie. Die is rijk aan traditie en in Limburg nog in levendig gebruik. Aan de hand van 101 dialectwoorden wordt een beeld geschetst van de voertaal van de Kerkradenaren (en vele andere Limburgers). Daarbij komen tal van interessante aspecten aan bod. De ene keer is dat de geschiedenis van het woord, een andere keer de aspecten van de uitspraak en weer een andere keer de cultuurtraditie of de humor die het woord met zich meedraagt.

In een onderhoudende stijl die recht doet aan de taalkundige wetenschappelijkheid wordt de lezer het panorama van een taal geschetst die het verdient om gekoesterd te worden.


ISBN
9789079226740
Pagina's
200
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Leon van Dorp

Taal