Boekhandel Douwes Den Haag

Invloeden van de epigenetica

Opvattingen vanuit de epigenetica over zwangerschap, opvoeding en onderwijs

Ben Daeter

Invloeden van de epigenetica

Invloeden van de epigenetica

Opvattingen vanuit de epigenetica over zwangerschap, opvoeding en onderwijs

Invloeden van de epigenetica

 

Epigenetica is een nieuwe richting in de wetenschap die heeft aangetoond dat we ook met gedachten onze genen kunnen beïnvloeden. Wij worden niet alleen bepaald door onze genen, maar kunnen die ook sturen, zodat we ons leven voor een groot gedeelte zelf in de hand kunnen hebben.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Invloeden van de epigenetica

Epigenetica is een nieuwe richting in de wetenschap die heeft aangetoond dat we ook met gedachten onze genen kunnen beïnvloeden. Wij worden niet alleen bepaald door onze genen, maar kunnen die ook sturen, zodat we ons leven voor een groot gedeelte zelf in de hand kunnen hebben. Dit gegeven mogen en kunnen we overdragen en toepassen in opvoeding, onderwijs en allerlei vormen van hulpverlening. Te veel nog wordt gedacht en gehandeld vanuit de opvatting dat ons leven voor een groot gedeelte door onveranderlijke genetische gegevens vastligt. Wie zich voorbereidt op en zich verdiept in zijn of haar taken, zal zich, ook vanwege onze veranderde en steeds veranderende samenleving, zo breed mogelijk willen oriënteren en er niet voor schuwen zich in het belang van hen die aan hun zorg en begeleiding zijn toevertrouwd, zich te verdiepen in de nieuwste opvattingen, ook die vanuit de epigenetica.


Dit belangrijke boek bevat een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek van de laatste decennia rondom dit onderwerp. Het laat zien dat het noodzakelijk is dat we de geestelijke en emotionele vermogens van ongeboren kinderen opnieuw onder de loep nemen, en hoe we door deze nieuwe inzichten kinderen tijdens de opvoeding en in het onderwijs beter kunnen
begeleiden en ondersteunen.
De duidelijke manier waarop Dr. Ben Daeter de invloed van de pre- en perinatale periode op een mensenleven en de uiterst complexe epigenetische wetenschap uitlegt, kan hier een grote bijdrage aan leveren.
Anna Verwaal | Geboorteconsulente


ISBN
9789079603619
Pagina's
264
Verschenen
NUR
853
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
248media uitgeverij