Boekhandel Douwes Den Haag

Hersenspinsels van een heilssoldaat

Arie van Dijk

Hersenspinsels van een heilssoldaat

Hersenspinsels van een heilssoldaat

Hersenspinsels van een heilssoldaat

 

Hersenspinsels van een heilssoldaat is een bonte verzameling van inspirerende teksten, geschreven door een even bekende als opmerkelijke persoonlijkheid binnen het Leger des Heils.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Hersenspinsels van een heilssoldaat

Hersenspinsels van een heilssoldaat geven de lezer een intiem kijkje in de belevingswereld van een heilssoldaat met een roeping. Aandacht hebben voor elkaar betekent voor Arie van Dijk opmerkzaam zijn voor de grote én kleine dingen in het leven. Iedere dag is een dag om te leren. Waar het ene moment de ogen zich nog sluiten voor de eigen onvolkomenheden, zo helder brengt het andere moment wat nodig is om liefdevol en dienstbaar voor de ander te zijn. Deze gedachte heeft Arie van Dijk met verrassende humor uitgewerkt in tal van oprechte korte teksten die - hoe zullen we het anders zeggen - vooral leuk zijn om te lezen!

Arie van Dijk (1951) studeerde werktuigbouwkunde in Rotterdam. In 1972 ontmoette hij zijn vrouw, die hem inspireerde zich aan te sluiten bij het Leger des Heils in Spijkenisse. Hij volgde de Officiersopleiding van het Leger des Heils in Amstelveen van 1978 tot 1980. Hij werd voorganger in zes korpsen (geloofsgemeenschappen) in Nederland en kreeg aanstellingen in diverse staffuncties in gemeenteopbouw en jongerenwerk. Ook verzorgde hij trainingen en opleidingen.

Het Leger des Heils is een grote welzijns- en gezondheidszorgorganisatie met een christelijke signatuur. Aandacht geven aan mensen en het bestrijden van eenzaamheid is de belangrijkste drijfveer. 14.000 heilssoldaten en vrijwilligers bieden samen met 7.000 medewerkers iedere dag psychosociale, maatschappelijke en pastorale hulp aan tienduizenden mensen. Dit doen zij in de instellingen, korpsen en buurthuiskamers. Met liefde en overgave verwerkt het Leger ieder jaar zo’n 80.000 hulpvragen. De 2 miljoen overnachtingen en 7 miljoen maaltijden zijn slechts voorbeelden van de vele activiteiten van Het Leger des Heils - werk dat mogelijk wordt gemaakt door overheidssubsidies en de giften van ruim 250.000 donateurs.


ISBN
9789079735075
Pagina's
228
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
EWI Nederland

Mens en Maatschappij