Boekhandel Douwes Den Haag

Ritme leren lezen en spelen

Praktische oefeningen voor moeiteloos noten lezen

Jacco Lamfers & Iebele Abel

Ritme leren lezen en spelen

Ritme leren lezen en spelen

Praktische oefeningen voor moeiteloos noten lezen

Ritme leren lezen en spelen

 

De methode om op een eenvoudige en verantwoorde manier ritme te leren lezen en spelen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 18,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ritme leren lezen en spelen

Spelen met bladmuziek is een serie laagdrempelige studieboeken voor de muziekliefhebber van elke leeftijd. In het derde deel leer je maat en ritme herkennen en spelen vanaf bladmuziek. Aan de hand van zorgvuldig opgebouwde oefeningen komen veelgebruikte maatsoorten en ritmische partronen aan bod. Je leert verschillende lengtes van noten en rusten. Ook leer je maat en maatsoort in allerlei varianten kennen en toepassen.


De oefeningen zijn gericht op de praktijk. Je oefent met beide handen en vingerzetting. Je begint met eenvoudige oefeningen en al snel raak je vertrouwd met ritmes die vaak gebruikt worden in populaire en klassieke muziek. Aan het eind van het boek besteden we aandacht aan herhalingen en het lezen en spelen van langere stukken muziek. Na het afronden van dit boek heb je alle basisvaardigheden in huis om de meest gebruikte maatsoorten en ritmes van bladmuziek te kunnen spelen.


Ritme leren lezen en spelen is een verantwoorde methode voor iedereen die na Deel 1 (Noten leren lezen en spelen) en Deel 2 (Toonladers leren lezen en spelen) een stap verder wil zetten. De oefeningen zijn prettig om te doen en vanuit de praktijk van het muziekonderwijs ontstaan. Net als Deel 1 en 2 is ook Deel 3 zowel geschikt voor zelfstudie als voor lessen onder begeleiding van een docent. We wensen je veel plezier met de oefeningen, die voor en door musici zijn gemaakt.


ISBN
9789079735273
Pagina's
86
Verschenen
NUR
667
Druk
1
Uitvoering
Sheet music
Taal
Nederlands
Uitgever
Elmtree and Waters Publishing