Boekhandel Douwes Den Haag

De Sleutel tot Projectmanagement

AgilePM® ontsloten

Rolf Teekens & Stef Ringoot & Richard Weber

De Sleutel tot Projectmanagement

De Sleutel tot Projectmanagement

AgilePM® ontsloten

De Sleutel tot Projectmanagement

 

Manage je project op een agile wijze met AgilePM. AgilePM is door DSMD ontwikkeld, één van de grondleggers van het agile manifesto. Dichter bij de bron van Agile ga je niet komen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,95


Beschrijving De Sleutel tot Projectmanagement

Dit boek is specifiek gericht op het managen van projecten op een agile wijze. Het boek is gebaseerd op AgilePM uit 2014, een specifieke subset van het Agile Project Framework van DSDM.

DSDM is in 1994 ontwikkeld als methode voor softwareontwikkeling. In die periode ontstond ook de behoefte om complexe softwareprojecten op een andere, meer flexibele manier uit te voeren. Meer in korte iteraties, met tussentijdse oplevermomenten en een oplossing die stapsgewijs groeit met ruimte voor voortschrijdende inzicht, in plaats van heel planmatig met gedetailleerd uitgewerkte requirements en starre volgorde. Het resultaat met deze agile aanpak bij die complexe projecten is meer kans op succes: aantoonbaar werkende software, eerder meerwaarde en dat in combinatie met aantoonbare projectbeheersing.

Anders dan bij de 'traditionele' methoden voor projectmanagement liggen bij agile projectmanagement tijd, kwaliteit en kosten vast en zijn de features variabel. Door de features te prioriteren naar meerwaarde en realisatie in die volgorde op te pakken, wordt het projectdoel zo snel mogelijk veilig gesteld. Zelforganiserende teams met grote autonomie vormen de basis tijdens de projectrealisatie. Zij zorgen door middel van korte iteraties dat het resultaat tot stand komt. De projectmanager begeleidt vooral het proces en het oplossen van lastige hobbels.

Dit boek beschrijft op een heldere wijze de principes, processen, producten en rollen en verantwoordelijkheden van AgilePM. Ook benoemt het boek de vergelijkbare termen zoals die in Scrum worden gebruikt.

Dit boek is primair bedoeld voor projectmanagers die hun project op agile wijze willen of moeten uitvoeren en iedereen die daar direct bij betrokken is. Het boek dekt daarnaast alle exameneisen af voor het AgilePM Foundation examen van APMG.


ISBN
9789081482769
Pagina's
150
Verschenen
NUR
801
Druk
4
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Key Result BV

Management algemeen