Boekhandel Douwes Den Haag

de ontkenner

Hannah Waterman

de ontkenner

de ontkenner

de ontkenner

 

De Ontkenner is een boek voor lezers met eelt op de ziel


Direct te downloaden

€ 7,99


Beschrijving de ontkenner

Jay is de zoon van oorlogsslachtoffer Sam en wordt drie jaar na de tweede wereldoorlog in Amsterdam-Noord geboren. Het trauma van vader maakt het onmogelijk te communiceren en de moeder praat ook niet; zij leeft in haar eigen kleine wereld. Als één van Jay's liefdes hem een dochter schenkt, leeft hij alleen nog voor haar, maar als het meisje ouder wordt keert ze zich van hem af. Dan voelt hij zich opnieuw afgewezen en er ontstaat bij hem verwerping van alles wat joods is. Theorieën over de ontkenning van de holocaust, worden zijn houvast. Ze vormen een alibi voor zijn frustratie. Daarmee kan hij zijn vader, die hem nooit zag staan, legitiem zelf afwijzen.

'Een brief,' zei hij en liep aarzelend naar binnen. Vader zat achter zijn bureau. Hij draaide zijn hoofd niet, maar stak zijn arm naar achter, zodat Jay de brief in zijn hand kon leggen. Zonder iets te zeggen of naar hem te kijken legde vader de brief terzijde. Jay verliet daarna geruisloos het kantoortje aan de achterkant van hun huis in Amsterdam Noord. Hij mocht niets vragen en niets vertellen, dat was hem al van jongs af aan duidelijk gemaakt. 'Laat vader maar, stoor hem niet, loop op je tenen, zorg dat je vader niet boos wordt,' zei zijn moeder een aantal keren per dag.

De Ontkenner is een boek voor lezers met eelt op de ziel Eerder verscheen van Hannah Waterman De jukebox van Varkenshoeder.


ISBN
9789081918824
Pagina's
224
Verschenen
NUR
301
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
de plassen

Literaire roman, novelle
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren