Boekhandel Douwes Den Haag

IE in Bedrijf

Inbreuk op IE-rechten

Alles wat u moet weten over intellectuele eigendom voor uw bedrijf

Theo-Willem van Leeuwen & Marjolein Driessen

Inbreuk op IE-rechten

IE in Bedrijf

Inbreuk op IE-rechten

Alles wat u moet weten over intellectuele eigendom voor uw bedrijf

IE in Bedrijf: Inbreuk op IE-rechten

 

Een praktisch en mooi geïllustreerd boek voor ondernemers in begrijpelijke taal over inbreuk op merk-, auteurs- en modelrechten in de fashion-, meubel-, reclame-industrie en de foto- en kunstwereld.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 44,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving IE in Bedrijf: Inbreuk op IE-rechten

Hoe bescherm je creatieve uitingen of ideeën en hoe zorg je ervoor dat anderen er niet mee aan de haal gaan? De auteurs van deze uitgave krijgen in hun dagelijkse praktijk veel vragen over dit onderwerp van ondernemers en bedrijven.

Het oerwoud aan regels is verwarrend voor de leek. De term ‘intellectuele eigendom’ is voor velen al onbegrijpelijk. In de ogen van de auteurs is er in Nederland nog teveel onduidelijkheid en onwetendheid op het gebied van intellectuele eigendom.

Dit vormde de aanleiding om een serie handboeken over dit onderwerp samen te stellen in de taal van ondernemers. In dit deel (6) komt alles aan bod dat met inbreuk op intellectuele eigendomsrechten (‘IE-rechten’) te maken heeft. Of je nu vindt dat een andere partij inbreuk maakt of dat je zelf wordt aangesproken op inbreuk. De auteurs lichten daarbij een aantal branches uit waarin inbreuk op IE-rechten een grote en dagelijkse rol speelt: de meubelbranche, de fashionindustrie, de kunstwereld (schilderijen en architectuur), de fotografiebranche en de reclame-industrie. Daarnaast worden conflicten met namen (handelsnamen, merken en domeinnamen) uitgelicht; voor elke branche relevant. Soms worden inbreukzaken belicht vanuit de kant van de rechthebbende en in andere gevallen vanuit de partij die wordt aangesproken op inbreuk. Vele vragen worden behandeld en zoveel mogelijk beantwoord, zoals: waar moet je op letten als je een partij wil aanspreken op inbreuk, hoe verzamel je bewijs, hoe kun je je verweren, met wat voor claims en kosten moet je rekening houden? Natuurlijk staat ook dit boek vol met geïllustreerde voorbeelden, krijgen ondernemers bruikbare en direct toepasbare tips over het voorkomen en tegengaan van inbreuk en worden fabels de wereld uit geholpen.


ISBN
9789082373257
Pagina's
298
Verschenen
Serie
IE in Bedrijf
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Legaltree B.V.

Recht - DNJB
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren