Boekhandel Douwes Den Haag

Stoppen & Doorgaan

over het leven na topsport

Margriet de Schutter

Stoppen & Doorgaan

Stoppen & Doorgaan

over het leven na topsport

Stoppen & Doorgaan

 

'Het moet altijd maar goed met je gaan,' herken je dat? Wat als het anders loopt dan je had gehoopt of verwacht? Stop je, of ga je door? Met deze vragen worstelde ex-shorttrackschaatsster Margriet de Schutter.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Stoppen & Doorgaan

'Het moet altijd maar goed met je gaan,' herken je dat? Wat als het anders loopt dan je had gehoopt of verwacht? Stop je, of ga je door?

Met deze vragen worstelde ex-shorttrackschaatsster Margriet de Schutter. Aan haar olympische droom kwam in 2010 een eind na een lange reeks van blessures. Ze ging op zoek naar haar ware ik, waarover ze de awardwinnende documentaire Diepgaan voor Vancouver maakte en de eerste druk van dit inspirerende boek Stoppen & Doorgaan schreef.

Met de taboedoorbrekende vernieuwde druk van dit boek gaat Margriet in gesprek met 15 grote namen in de sport, zoals Pieter van den Hoogenband, Erben Wennemars en Yvonne van Gennip. Hoe hebben zij de transitie van stoppen met topsport naar een maatschappelijke carrière ervaren? Of neem bijvoorbeeld Stefan Groothuis die een depressie overwon, Christijn Groeneveld die door een val een dwarslaesie opliep of Frank Groenendaal die het nieuws te horen kreeg dat hij was besmet met het hiv-virus. Zeldzaam openhartig vertellen deze sporthelden wat de verandering met ze heeft gedaan en vooral: Hoe ze zijn doorgegaan.

De bijzondere en inspirerende verhalen worden afgewisseld met sprekende foto's van de geïnterviewde topsporters en QR-codes die je zullen leiden naar verrassende beelden online.

'Absolute leestip voor iedereen - binnen en buiten de sportwereld - die een verandering doormaakt', Rudmer Heerema - VVD Tweede Kamerlid en woordvoerder Sport

'Fascinerend boek en goed geschreven', Jacques J. d'Ancona - journalist, criticus, presentator, bestuurder

Margriet de Schutter (1986) trainde van 1998 tot 2010 in nationale shorttrackselecties. Ze schreef het scenario voor de documentaire Diepgaan voor Vancouver, die in Milaan, op het grootste internationale filmfestival op het gebied van sport werd bekroond. Margriet is te boeken als spreker en voor opdrachten op het gebied van presenteren en interviewen. Zie ook: http://www.extopsporter.nl


ISBN
9789082636307
Verschenen
NUR
320
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stoppen en Doorgaan

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren