Boekhandel Douwes Den Haag

Beschouwing & Beleving

Filosofische wandelingen door Den Haag

Inge Camfferman & Jos de Wit

Beschouwing & Beleving

Beschouwing & Beleving

Filosofische wandelingen door Den Haag

Beschouwing & Beleving

 

Met deze wandelingen worden filosofie, geschiedenis en natuur met elkaar verbonden, en tegelijkertijd wordt het denken – beschouwing – gecombineerd  met een fysieke inspanning, het wandelen – beleving. 


Niet leverbaar

€ 12,95

Niet leverbaar


Beschrijving Beschouwing & Beleving

In december 2017 heeft het Humanistisch Verbond Den Haag-Haaglanden het boekje Beschouwing & Beleving, filosofische wandelingen door Den Haag uitgebracht. Het boekje is samengesteld door Inge Camfferman en Jos de Wit en bevat vijf filosofische wandelingen door Den Haag: Spinoza in Den HaagVan Spinoza naar Voltaire, een Haagse reis door de VerlichtingRondje Hofvijver, grondleggers van de democratiePark SorghvlietScheveningen.

Den Haag kent een rijke geschiedenis, is een groene stad en is tevens de stad waar verschillende filosofen voor kortere of langere tijd hebben gewoond.

Met deze wandelingen worden filosofie, geschiedenis en natuur met elkaar verbonden, en tegelijkertijd wordt het denken – beschouwing – gecombineerd  met een fysieke inspanning, het wandelen – beleving. Het is een handzaam boekje, dat in de zak of kleine tas meegenomen kan worden. Verschillende Haagse boekwinkels hebben aangegeven belangstelling voor het boekje te hebben.

Elke wandeling bevat een historische en filosofische beschrijving van dat deel van Den Haag en een plattegrond. De wandelingen kunnen individueel gelopen worden, maar ook georganiseerd. Jos de Wit verzorgt de groepsrondleidingen voor deze wandelingen. Daartoe kan contact met hem worden opgenomen via 06-51492187 of josselinpdewit@hetnet.nl.


ISBN
9789082800005
Pagina's
86
Verschenen
NUR
730
Uitvoering
Spiral bound
Taal
Nederlands
Uitgever
Humanistisch Verbond

Filosofie