Boekhandel Douwes Den Haag

Sterrenstad

dwars door Maastricht

Frederiek Lommen

Sterrenstad

Sterrenstad

dwars door Maastricht

Sterrenstad

 

In Sterrenstad neemt Frederiek Lommen je mee op haar zwerftocht door dit veelzijdige Maastricht, waar zij al een groot deel van haar leven woont. Zij volgt het spoor van Romeinen, fabrikanten, beeldhouwers, dichters, bestuurders en bierbrouwers.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,95


Beschrijving Sterrenstad

In Sterrenstad neemt Frederiek Lommen je mee op haar zwerftocht door dit veelzijdige Maastricht, waar zij al een groot deel van haar leven woont. Zij volgt het spoor van Romeinen, fabrikanten, beeldhouwers, dichters, bestuurders en bierbrouwers. In haar rondgang door de stad verkent zij de historische binnenstad, de Pietersberg, de mergelgrotten, de grensranden met buurland België, de loop van de Jeker en de Maas, het waterrijke noorden en de groene oostflank. Onderweg en bij thuiskomst spreekt zij boswachters, berglopers en buren; nieuwkomers en echte Sjengen. Zij belicht de geschiedenis van de keramiekindustrie, de laatste nieuwbouwprojecten en de manier waarop de Maas vanwege het gevaar voor overstromingen wordt beteugeld. Zij gaat op zoek naar de muurhagedis, de korenwolf en de oehoe in de ENCI-groeve, en legt uit wie Sterre der Zee, ’t Mooswief, Sint Servaas en de Stadsengel zijn. Al die verhalen, belevenissen en herinneringen maken van Sterrenstad een gids voor bezoekers én bewoners van Maastricht.

In het boek vind je naast de reisverhalen en bijbehorende foto’s veel tips en achtergrondinformatie. Op de website van Passionate Nomads is nog meer informatie over Maastricht te vinden, gerangschikt per hoofdstuk van dit boek.

Frederiek Lommen (1969) studeerde Cultuur- en Wetenschapsstudies aan de Universiteit Maastricht. Zij is schrijver, journalist en mede-eigenaar van Passionate Nomads, een uitgeverij van reisboeken en een online platform met reisverhalen.
Eerder schreef zij Druiven en droesem, een reis langs Griekse wijngaarden (2012), Mooi marmer en slapende meisjes - dwars door Athene (2019) en Het verdriet van Griekenland (2020).


ISBN
9789082998085
Pagina's
194
Verschenen
NUR
508
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Passionate Nomads

Reisverhalen