Boekhandel Douwes Den Haag

Juridische kenniswijzer voor de jeugd(hulp)professional

Een praktisch naslagwerk

Veronica Smits & Renee Heerkens (red.)

Juridische kenniswijzer voor de jeugd(hulp)professional

Juridische kenniswijzer voor de jeugd(hulp)professional

Een praktisch naslagwerk

Juridische kenniswijzer voor de jeugd(hulp)professional

 

Kennis, kunde en toewijding. De belangrijkste ingrediënten om als jeugd(hulp)professional uw werk goed te kunnen doen. Er wordt tegenwoordig veel van u verwacht en de belangen van uw cliënt zijn groot.


Leverbaar

€ 49,50

Levertijd: 6 tot 10 werkdagen


Beschrijving Juridische kenniswijzer voor de jeugd(hulp)professional

Kennis, kunde en toewijding. De belangrijkste ingrediënten om als jeugd(hulp)professional uw werk goed te kunnen doen. Er wordt tegenwoordig veel van u verwacht en de belangen van uw cliënt zijn groot. Bij die hoge verwachtingen, beperkte capaciteit en een variëteit aan regels is het noodzakelijk om de wettelijke kaders goed te kennen, omdat zorg en recht in het jeugdveld steeds meer samengaan en juridische kennis dus steeds belangrijker wordt. Dit boek draagt bij aan het versterken van uw positie als jeugd(hulp)professional door uw deskundigheid op dit terrein te vergroten.
Deze kenniswijzer geeft u inzicht in de vaak complexe juridische kanten van het vak. Belangrijke rechtsbegrippen worden toegelicht en u wordt geïnformeerd over uiteenlopende onderwerpen binnen het werkterrein.
Met dit boek beschikt u over een compleet naslagwerk. Hierin worden onder meer het voeren van procedures in het jeugd(straf)recht, inzet van juridische middelen bij de uitvoering van kinderbeschermingsmaatregelen, de rechten van ouders (al dan niet met gezag), gedwongen zorg, het opbouwen van een dossier en het delen van informatie met inachtneming van de geheimhoudingsplicht en het recht op privacy, besproken. De onderwerpen zijn op een begrijpelijke wijze uitgelegd en voorzien van tal van voorbeelden.
Om het hele aandachtsterrein met betrekking tot jeugdigen te kunnen bedienen – denk bijvoorbeeld aan jeugdbescherming, gezondheidszorg, onderwijs, vreemdelingenketen, politie en talloze andere sectoren waarin beroepsmatig wordt gewerkt met jeugdigen – hebben negen auteurs hun specialistische kennis gebundeld in dit boek.
Naast de vele voorbeelden zijn in de uitgave ook een begrippenlijst en trefwoordenregister opgenomen om het gebruiksgemak te vergroten. Op de productpagina, die u kunt benaderen door middel van de QR-code, vindt u alle verwijzingen in het boek naar documenten en internetpagina’s, die met één klik benaderbaar zijn.


ISBN
9789083066127
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Iustitia Scripta