Boekhandel Douwes Den Haag

Lessen van King

Peter Sierksma

Lessen van King

Lessen van King

Lessen van King

 

Martin Luther King jr.: ‘Ik heb een droom dat er een dag zal komen dat alle kinderen Gods, zwart en wit en van welke religie ook – elkaar de hand zullen reiken en samen kunnen zingen dat wij allemaal vrij zijn.’ Tussen de droom van 28 augustus 1963 en zijn tragische dood op 4 april 1968 liggen minder dan vijf jaren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 21,99


Beschrijving Lessen van King

Martin Luther King jr.: ‘Ik heb een droom dat er een dag zal komen dat alle kinderen Gods, zwart en wit en van welke religie ook – elkaar de hand zullen reiken en samen kunnen zingen dat wij allemaal vrij zijn.’


Tussen de droom van 28 augustus 1963 en zijn tragische dood op 4 april 1968 liggen minder dan vijf jaren. In die periode volgt Harcourt Klinefelter als persvoorlichter van King de geweldloze strijd voor gelijke burgerrechten op de voet. Met zijn bandrecorder probeerde Klinefelter het geweld vast te leggen en de reportages wereldkundig te maken. Zo begon hij ook de legendarische speeches van Martin Luther King op te nemen. Na zijn verhuizing naar Nederland in 1972, blijft hij zich inzetten voor Kings idealen en wordt actief in de vredesbeweging. In die lijn toont hij zich nu solidair met Black Lives Matter en Extinction Rebellion. In Lessen van King laat historicus en journalist Peter Sierksma aan de hand van zes door Klinefelter gekozen thema’s zien hoe actueel de erfenis van King is.Zes lessen van Martin Luther King:

* Alle mensen zijn gelijk
* Geweldloos protest verzet zich tegen onrecht, niet tegen mensen
* We kunnen niet allemaal King zijn, maar wel een Rosa Parks
* Zing en wees niet bang!
* De dromer kun je doden, niet de droom
* We shall overcome: de liefde wint het van de haat


ISBN
9789083112206
Pagina's
150
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Pluim

Literaire non-fictie