Boekhandel Douwes Den Haag

The Bright Side of Life

Een verhaal over vluchten en opnieuw beginnen

Margriet Stuurman & Bright Richards

The Bright Side of Life

The Bright Side of Life

Een verhaal over vluchten en opnieuw beginnen

The Bright Side of Life

 

Tijdens de bloedige burgeroorlog in Liberia staat Bright Richards, theatermaker van beroep, oog in oog met een kindsoldaat van Charles Taylor die hem met een Kalasjnikov wil doodschieten. De enige reden waarom Bright dit incident overleeft, is het feit dat hij wordt herkend als BL’er – Bekende Liberiaan.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving The Bright Side of Life

Tijdens de bloedige burgeroorlog in Liberia staat Bright Richards, theatermaker van beroep, oog in oog met een kindsoldaat van Charles Taylor die hem met een Kalasjnikov wil doodschieten.

De enige reden waarom Bright dit incident overleeft, is het feit dat hij wordt herkend als BL’er – Bekende Liberiaan. Hij heeft in die tijd zijn eigen programma op de nationale tv. Hij ontvlucht zijn land en komt in 1991 in Nederland terecht. Omdat hij hier niemand kent, een publiek mist en niets liever wil dan integreren, loopt hij de eerste jaren op klompen rond. Zo wordt hij bekend als ‘de Afrikaan op klompen’. Later gaat hij naar de Theateracademie en speelt hij in diverse gezelschappen, waaronder het Ro Theater.

In dit boek laat Bright ons de wereld zien vanuit zijn bijzondere perspectief – zijn eigen, onvervreemdbare ‘side of life’. Hij vertelt over zijn jeugd, de vlucht voor het oorlogsgeweld en het kafkaëske inburgeringsproces in Nederland. In 2004 richt hij samen met zijn vrouw Margriet een organisatie op om oude en nieuwe Nederlanders met elkaar te verbinden: New Dutch Connections. Zij winnen diverse prijzen en hun benadering slaat op vele niveaus aan – in boardrooms van bedrijven, bij gemeentelijke overheden en bij het theaterpubliek, tot de koning en koningin aan toe. Hun grote doel is dat vluchtelingen van nu, van wie 92 procent werkloos is, zich veiliger gaan voelen in Nederland en zich ontwikkelen tot ‘belastingbetalende burgers’, zoals Bright dat to-the-point formuleert. Ieder mens kan op zoek gaan naar zijn eigen ‘klompen’, zijn eigen rol in de samenleving.


ISBN
9789083112558
Pagina's
224
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij de Meent B.V.

Literaire non-fictie