Boekhandel Douwes Den Haag

Rotterdam, Laat je horen!

Iconische concerten, faliekante mislukkingen en legendarische festivals

Micha Zaat & Gideon Karting

Rotterdam, Laat je horen!

Rotterdam, Laat je horen!

Iconische concerten, faliekante mislukkingen en legendarische festivals

Rotterdam, Laat je horen!

 

Rotterdam is pionier op het gebied van live-muziek. De eerste stadionconcerten van Nederland waren in de Kuip, het Nederlandse Woodstock was in het Kralingse Bos en de grote inspiratiebron voor Lowlands vond plaats in de Doelen.


Leverbaar

€ 19,95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Rotterdam, Laat je horen!

Rotterdam is pionier op het gebied van live-muziek. De eerste stadionconcerten van Nederland waren in de Kuip, het Nederlandse Woodstock was in het Kralingse Bos en de grote inspiratiebron voor Lowlands vond plaats in de Doelen. Michael Jackson, Sex Pistols, Nirvana, Madonna, The Rolling Stones, Tina Turner, Jeff Buckley, Sonic Youth en Jimi Hendrix: allemaal kwamen ze naar Rotterdam.

Gideon Karting en Micha Zaat duiken de geschiedenis in, op zoek naar de aantrekkingskracht van Rotterdam als muziekstad. Ze spraken tientallen concertorganisatoren, muzikanten en toeschouwers. Wat speelde zich af achter de schermen? Wie waren er verantwoordelijk voor de successen? En wat ging er mis? Al deze verhalen tezamen laten zien wat de unieke kracht van Rotterdam als concertstad is.

Gideon Karting (1976) is artiestenmanager en concertorganisator. Eerder verscheen van hem Werk Nooit Met Je Idolen. Micha Zaat (1996) is, naast journalist, gitarist in de Rotterdamse rockband Tramhaus.


ISBN
9789083148779
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Outliner Books