Boekhandel Douwes Den Haag

De vergeefse waarschuwing

Alles wat voorbij is - II

Manès Sperber

De vergeefse waarschuwing

De vergeefse waarschuwing

Alles wat voorbij is - II

De vergeefse waarschuwing

 

Najaar 2022 verscheen De waterdragers van God, het eerste deel van de trilogie All das Vergangene (Alles wat voorbij is) waarin Manès Sperber verhaalt over zijn jeugd in Oost-Europa. In juli 2024 verschijnt het tweede deel, De vergeefse waarschuwing.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 26,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De vergeefse waarschuwing

Najaar 2022 verscheen De waterdragers van God, het eerste deel van de trilogie All das Vergangene (Alles wat voorbij is) waarin Manès Sperber verhaalt over zijn jeugd in Oost-Europa. In juli 2024 verschijnt het tweede deel, De vergeefse waarschuwing. Dit deel geeft een levendig beeld van het turbulente interbellum in Wenen en Berlijn door de ogen van een van de belangrijkste intellectuelen en activisten van de eeuw. Manès Sperber, psycholoog, romanschrijver, essayist en politiek theoreticus, begint zijn verhaal in Wenen, toen hij dertien jaar oud was, en eindigt het boek met een aangrijpend verslag van zijn gevangenschap in Berlijn.

Sperbers relaas over zijn politieke ontwikkeling en de politieke onrust in de wereld om hem heen laat scherp zijn eigen conflicten en die van zijn generatie zien. Tegen de achtergrond van een dreigende oorlog onderzoekt De vergeefse waarschuwing de grote en blijvende betekenis van de gebeurtenissen in Sperbers vroege jaren en geeft het een indringend beeld van de wreedheden waar Europa mee te maken zou krijgen.


ISBN
9789083166155
Pagina's
320
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Maaskant Haun

Literaire non-fictie