Boekhandel Douwes Den Haag

Geliefd en gemist

Susie Boyt

Geliefd en gemist

Geliefd en gemist

Geliefd en gemist

 

Eleanor lijkt normaal op te groeien, maar in haar puberteit zet ze zich hevig af tegen haar alleenstaande moeder, Ruth. Ze raakt verslaafd en het lukt Ruth niet om nog enige invloed op haar dochter uit te oefenen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Geliefd en gemist

Eleanor lijkt normaal op te groeien, maar in haar puberteit zet ze zich hevig af tegen haar alleenstaande moeder, Ruth. Ze raakt verslaafd en het lukt Ruth niet om nog enige invloed op haar dochter uit te oefenen. Tijdens een schamel kerstdiner dat Ruth voor Eleanor en haar vriend Ben heeft klaargemaakt, en dat genuttigd wordt op een bankje in het park, vertelt Eleanor tot Ruths verbijstering dat ze zwanger is.

Wanneer het meisje is geboren, bemoeit Ruth zich tegen Eleanors wil heel veel met het kind. Ze waakt in het ziekenhuis wanneer de baby ontwenningsverschijnselen doormaakt, zorgt dat het kind (Lily) gedoopt wordt en neemt stevig de leiding bij de doopplechtigheid. Daarna gaat ze regelmatig langs bij het sjofele appartement waar Eleanor en Ben met een groepje verslaafden verblijven om te kijken of ze wel genoeg eten hebben. Bij een van die bezoeken treft Ruth iemand aan die een overdosis heeft genomen en niet meer bij kennis is. Ze besluit de kleine Lily mee naar huis te nemen, met de bedoeling haar nooit meer af te staan.


ISBN
9789083166162
Pagina's
300
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Maaskant Haun

Vertaalde literaire roman, novelle