Boekhandel Douwes Den Haag

Honderd gouden paarden

Een reis naar het beloofde land

Ishmail Kamara

Honderd gouden paarden

Honderd gouden paarden

Een reis naar het beloofde land

Honderd gouden paarden

 

Wie echt wil weten waarom jonge mannen hun land ontvluchten, leest dit boek! De ouderloze Eba Yoko vlucht uit zijn straatarme land. Doodsbang voor de moordende bendes, de corruptie en de bittere armoede.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 16,95


Beschrijving Honderd gouden paarden

Wie echt wil weten waarom jonge mannen hun land ontvluchten, leest dit boek!

De ouderloze Eba Yoko vlucht uit zijn straatarme land. Doodsbang voor de moordende bendes, de corruptie en de bittere armoede. Opgejaagd door gewelddadige smokkelaars overleeft hij een barre tocht door de woestijn en over zee. Ondanks de mensonterende bureaucratie, seksueel misbruik en de tergende onzekerheid van de illegaliteit vindt hij zijn weg in het land van aankomst.

Ishmail Kamara (Mambolo, Sierra Leone) is schrijver, voetballer en mensenrechten-activist. In 2012 vlucht hij naar Nederland. Hij wordt bekend door zijn optreden in ‘Leven in Limbo’ (HUMAN), een documentaire over ongedocumenteerden in Rotterdam. Voor de Gemeente Rotterdam en het Verhalenhuis Belvédère werkt hij als performer, spreker en docent. In 2022 ontvangt hij daarvoor de Rotterdamse Kinderrechtenprijs. Kamara schreef twee dichtbundels, ‘SMILE’ (2018) en ‘Landschap van mijn ziel’ (2021). Zijn gedichten leest hij op bekende podia (Poetry International, 2022). Kamara was student aan de Universiteit Leiden (2023).

In een tijd waarin het vluchtelingenvraagstuk in ons land polariseert, is dit boek een must read voor iedereen. Honderd Gouden Paarden is een prachtige roman van een auteur die zelf uit Sierra Leone vluchtte en in Nederland op straat moest overleven. Ik heb groot respect voor mijn vriend Ishmail Kamara. Zijn passie, strijdbaarheid en geloof in een betere toekomst spat ook in deze roman van de tekst af. Meeslepend van het begin tot het eind.
Sander de Kramer, journalist, schrijver en presentator


ISBN
9789083172088
Pagina's
244
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
WGBU

Vertaalde literaire roman, novelle