Boekhandel Douwes Den Haag

Van zinnig naar innig

Rokus de Groot

Van zinnig naar innig

Van zinnig naar innig

Van zinnig naar innig

 

Wie ben ik? In Van zinnig naar innig onderzoekt Rokus de Groot een vraag die mensen van alle tijden en plaatsen bezighoudt. Het boek begint bij het spel van schepping en taal en eindigt bij het mysterie van innigheid en liefde.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Van zinnig naar innig

Wie ben ik?
In Van zinnig naar innig onderzoekt Rokus de Groot een vraag die mensen van alle tijden en plaatsen bezighoudt. Het boek begint bij het spel van schepping en taal en eindigt bij het mysterie van innigheid en liefde. Daartussenin legt het meisje Noor deze urgente kwestie voor aan eenieder die haar levenspad kruist. Elke stap in Noors filosofische queeste is uitgewerkt door een sprookje, gedicht, fabel of allegorie. Vanuit de levenservaringen van de auteur werpen die steeds een ander licht op de vraag.


Als hoogleraar (emeritus) muziekwetenschap aan de UvA onderzoekt Rokus de Groot compositietechnieken en esthetiek van eigentijdse muziek. De interactie tussen verschillende culturele tradities en meerstemmigheid heeft zijn speciale belangstelling.

Als componist schreef hij onder meer de gedanste opera Layla en Majnoen - Een compositie over de nacht (2006).
Voor het Boerdoerfestival in Turkije, georganiseerd om het gelijknamige meer voor uitdroging te behoeden, schreef hij Hosgeldin, voor sopraan, ney en viool (2014).


ISBN
9789083176406
Pagina's
160
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Schaep14

Literatuur