Boekhandel Douwes Den Haag

Indaba

Betrokken besluitvorming vanuit Ubuntu

Annette Nobuntu Mul

Indaba

Indaba

Betrokken besluitvorming vanuit Ubuntu

Indaba

 

De wereld is op zoek naar gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, veiligheid en duurzaamheid. Emancipatorische bewegingen, burgerberaden en burgerfora schieten als paddenstoelen uit de grond. En die zijn ook nodig: de fundamentele vraagstukken, van sociaal tot ecologisch, krijgen we niet meer opgelost met individueel, gefragmenteerd denken en handelen.


Nog te verschijnen

€ 19,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Indaba

De wereld is op zoek naar gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid, veiligheid en duurzaamheid. Emancipatorische bewegingen, burgerberaden en burgerfora schieten als paddenstoelen uit de grond. En die zijn ook nodig: de fundamentele vraagstukken, van sociaal tot ecologisch, krijgen we niet meer opgelost met individueel, gefragmenteerd denken en handelen. Maar hoe bereiken we een ‘eens voor allen’ met zoveel ogenschijnlijk tegengestelde belangen?

Daarvoor kunnen we putten uit de oude wijsheid van het Afrikaanse continent, het diepgewortelde mens- en wereldbeeld Ubuntu. Een vertaling van Ubuntu is ‘ik ben omdat wij zijn’. Ubuntu komt onder meer tot uitdrukking in de Indaba, een ontmoeting waarin gemeenschappelijkheid vooropstaat.

In Indaba. Betrokken besluitvorming vanuit Ubuntu laat kenner Annette Nobuntu Mul de Indaba een inspiratiebron zijn voor iedereen die zoekt naar draagkracht in besluitvorming. Ze geeft concrete handvatten en stappen voor alle samenwerkende co-creaties op micro-, meso- en macroniveau. Voor alle lezers die weten dat we onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


ISBN
9789083178509
Pagina's
192
Verschenen
NUR
730
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
ISVW Uitgevers

Filosofie