Boekhandel Douwes Den Haag

De blauwe fabel

Waarom we de KLM al een eeuw lang tegen elke prijs in de lucht houden

Ties Joosten & Janjaap Rypkema

De blauwe fabel

De blauwe fabel

Waarom we de KLM al een eeuw lang tegen elke prijs in de lucht houden

De blauwe fabel

 

Geen industrie wordt zo gedomineerd door avontuur, romantiek en patriottisme als de luchtvaart. Geen bedrijf maakt Nederlanders trotser dan de KLM. Onze koninklijke luchtvaartmaatschappij zou zelfs aan de basis staan van het succes van de BV Nederland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving De blauwe fabel

Geen industrie wordt zo gedomineerd door avontuur, romantiek en patriottisme als de luchtvaart. Geen bedrijf maakt Nederlanders trotser dan de KLM. Onze koninklijke luchtvaartmaatschappij zou zelfs aan de basis staan van het succes van de BV Nederland. Maar op welke feiten is dat gebaseerd?In De blauwe fabel vertelt Ties Joosten aan de hand van minutieus historisch onderzoek en op basis van tientallen interviews met insiders hoe de KLM keer op keer profiteert van de Nederlandse liefde voor de zwaan. Of de KLM nu geraakt wordt door economische crises, een pandemie of door opkomend nationalisme: de overheid staat altijd klaar om haar met een grote zak geld te redden.Nu de klimaatcrisis de toekomstperspectieven van het luchtvaartbedrijf langzaam maar zeker doet vervagen, is het tijd om de oude zwaan recht in de ogen te kijken. Zijn we na honderd jaar nog altijd verblind door de liefde voor onze nationale trots?Reacties:
‘Een krachtig pleidooi om na 100 jaar blinde verliefdheid onder ogen te zien wat de KLM ons echt kost.’
- Jeroen Smit
‘De tijd van ongebreidelde groei is voorbij. Ties Joosten legt helder uit dat de KLM zonder een krimpstrategie geen toekomst heeft.’
- Marjan Minnesma
‘Een onthullend boek van een van de betere onderzoeksjournalisten van Nederland.’
- Rutger Bregman


ISBN
9789083196015
Pagina's
256
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Follow the Money

Literaire non-fictie