Boekhandel Douwes Den Haag

Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

Rehana Lalmahomed & Jurmen Kadosoe

Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

 

Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie. In dit historisch prentenboek vertelt auteur Rehana Lalmahomed vanuit het perspectief van de 9-jarige Hanna de geschiedenis van Afro-Surinamers en Hindostaanse Surinamers.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 19,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie

Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie.
In dit historisch prentenboek vertelt auteur Rehana Lalmahomed vanuit het perspectief van de 9-jarige Hanna de geschiedenis van Afro-Surinamers en Hindostaanse Surinamers. Zij beschrijft beeldend hoe de voorouders van Afro-Surinamers en Hindostaanse Surinamers in Suriname zijn terechtgekomen: de gevangenneming van Afrikanen en de werving van Indiase contractarbeiders in het thuisland, hun vervoer naar het nieuwe land Suriname en het zware werk dat zij na aankomst in Suriname moesten verrichten. Het prentenboek besteedt ook aandacht aan de behandeling die zij ondergingen en geeft de overeenkomsten en verschillen tussen slavernij en contractarbeid weer.

Omkeerboek: elk verhaal begint bij de kaft en in het midden ontmoeten de verhalen elkaar. In het verhaal over de slavernij is Hanna gekleed in traditionele Afrikaanse kledij. In het verhaal over de Hindostaanse immigratie draagt zij Hindostaanse kleding.

De korte teksten worden ondersteund door kleurige illustraties die de lezer meevoeren naar de tijd van toen. De publicatie is geschikt voor jong (Jeugd 9+) en oud. Met de grote prenten erbij leent het zich ook goed om voor jongere kinderen voor te lezen of erover te vertellen.
In het basisonderwijs is dit prentenboek een aanvulling op het vak wereldoriëntatie. De teksten lenen zich ook voor het vak begrijpend lezen. In het kader van inclusief onderwijs is deze publicatie zonder meer een aanwinst.
Rehana Lalmahomed, geboren in Suriname, kwam op 9-jarige leeftijd naar Nederland en heeft in Den Haag als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Toen viel haar het gebrek aan informatie over de geschiedenis van Suriname op. Zij heeft altijd zelf informatie hierover verzameld om de historische kennis van de leerlingen aan te vullen.
Hanna vertelt over de slavernij en de Hindostaanse immigratie | Schrijfster Rehana (Hanna) Lalmahomed | Illustraties Jurmen Kadosoe | Tekstadvies Kanta Adhin | ISBN/EAN 9789083199610 | Uitgave Sampreshan, Zoetermeer 2022 i.s.m. Jnan Adhin Instituut (JAI) | hardcover | 68 pagina’s |


ISBN
9789083199610
Pagina's
68
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Sampreshan

Geschiedenis