Boekhandel Douwes Den Haag

Tjoesmai

Het waargebeurde verhaal van een Indisch meisje dat dankzij haar vogel de oorlog overleeft

Hetty Schoorel

Tjoesmai

Tjoesmai

Het waargebeurde verhaal van een Indisch meisje dat dankzij haar vogel de oorlog overleeft

Tjoesmai

 

‘Prachtig verhaal!‘ - ADRIAAN VAN DIS Een waargebeurd verhaal over de magische vriendschap tussen een Indisch meisje en een vogel. Hetty vindt een jong vogeltje in een verlaten nest onder de brandende zon.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 20,00

Ophalen: Nu 4 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Tjoesmai

‘Prachtig verhaal!‘ - ADRIAAN VAN DIS

Een waargebeurd verhaal over de magische vriendschap tussen een Indisch meisje en een vogel. Hetty vindt een jong vogeltje in een verlaten nest onder de brandende zon. Zij noemt hem Tjoesmai. De twee zijn vanaf dat moment onafscheidelijk. Als in Indonesië WOII uitbreekt, moet Hetty naar het Jappenkamp Halmaheira. Ze smokkelt haar zangvogel mee, ondanks het strikte verbod op huisdieren. De oorlogsverschrikkingen die Hetty meemaakt, staan in schril contrast met de kwetsbaarheid, schoonheid en liefde van haar vogel Tjoesmai.

Hetty Schoorel wordt op 24 mei 1930 geboren in Amsterdam. Op achtjarige leeftijd verhuist ze met haar ouders en broertje naar Indonesië vanwege de dreigende Tweede Wereldoorlog. Maar ook daar houdt de vrede geen stand. In 1946, na de oorlog, keert Hetty als jonge vrouw terug naar Nederland. Maar Indië blijft haar in het bloed zitten en zo’n vijfenzeventig jaar na dato brengt ze een belangrijk voornemen ten uitvoer. Zij schrijft een autobiografisch verhaal over het vogeltje dat haar door de oorlog en de dekolonisatietijd heen hielp. Op 92-jarige leeftijd debuteert ze met ‘Tjoesmai’.


ISBN
9789083209456
Pagina's
128
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Ezo Wolf

Literaire roman, novelle