Boekhandel Douwes Den Haag

Erop en Erover

Hoe EVB Barendrecht veroverde

Jan Dijkgraaf

Erop en Erover

Erop en Erover

Hoe EVB Barendrecht veroverde

Erop en Erover

 

Hoe veroverde de lokale partij EVB (Echt voor Barendrecht) de absolute macht in de gemeenteraad. Het nietsverhullende verhaal van een partij die kwam, zag en overwon.


Direct te downloaden

€ 14,95


Beschrijving Erop en Erover

Als in één Nederlandse gemeente de arrogantie van de traditionele politieke partijen de afgelopen tien jaar is afgestraft, is het in Barendrecht.

De lokale partij EVB verstoorde in 2014 de gezapige rust door met 9 zetels binnen te stormen in de gemeenteraad en kreeg in 2018 na vier jaar besturen met 14 zetels een ‘motie van goedkeuring’ van de bevolking. Toen de zes andere partijen EVB daarop buitensloten, voerde de partij vier jaar lang keihard oppositie tegen ‘het monsterverbond’. In 2022 gaven de kiezers EVB met 20 van de 29 zetels het definitieve mandaat om het goede voor Barendrecht te doen.

Bij het (pas) 10-jarig bestaan wordt met de twee partijleiders, mede-oprichter Dirk Vermaat en zijn opvolger Lennart van der Linden, teruggeblikt op de hoge pieken en diepe dalen die EVB tegenkwam. “Als er een boek komt, vertellen we ook álles”, zei Vermaat. Aldus geschiedde…


ISBN
9789083221779
Pagina's
254
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
V.O.F. Buttkicken.nl