Boekhandel Douwes Den Haag

Beeldrijm

Jedithja de Groot

Beeldrijm

Beeldrijm

Beeldrijm

 

Jedithja de Groot heeft een rubriek getiteld ‘Beeldrijm’ in Het Parool. Elke week verbindt ze een bijzonder kunstwerk dat ze heeft gezien in een tentoonstelling aan een foto uit de Collectie Spaarnestad van het Nationaal archief.


Nog te verschijnen

€ 49,95

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Beeldrijm

Jedithja de Groot heeft een rubriek getiteld ‘Beeldrijm’ in Het Parool. Elke week verbindt ze een bijzonder kunstwerk dat ze heeft gezien in een tentoonstelling aan een foto uit de Collectie Spaarnestad van het Nationaal archief. In september 2022 bestaat de rubriek in Het Parool vijf jaar, wat aanleiding is voor ‘Beeldrijm’ het boek.

Voor de Beeldrijmen speurt Jedithja dagelijks door de beeldbank van de Collectie Spaarnestad. Ze zoekt naar overeenkomsten tussen twee beelden in compositie, vorm, kleur, nuances en vooral het verhaal. Elke keer weer vindt zij haar foto: het beeld dat zij rijmt met een beeld dat zij heeft gevonden in een actuele tentoonstelling.

Alle Beeldrijmen zijn een ode. Ze zijn samen een nieuw tijdloos en oneindig verhaal gaan vormen. Eén die vertelt over het heden en het verleden, over kunst, over een fotografische schatkist, over kijken, verwondering, vergankelijkheid, liefde en schoonheid.

‘Beeldrijm’ het boek omvat kunstwerken van meer dan 200 kunstenaars, galeries en musea. Jedithja rijmde o,a. beelden uit Huis Marseille, Stedelijk Museum, Rijkmuseum, Museum Voorlinden, Foam Fotografiemuseum Amsterdam, Van Abbe Museum en het Prado en van kunstenaars als Wes Anderson, William Kentridge, Picasso, Erwin Olaf, Marlene Dumas, Kara Walker.


ISBN
9789083301921
Pagina's
1056
Verschijnt
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Komma, Uitgeverij

Kunst en Cultuur