Boekhandel Douwes Den Haag

Extaze

Een boek van geluk

Karel De Nerée tot Babberich & Louis Couperus & Bas Heijne

Extaze

Extaze

Een boek van geluk

Extaze

 

Met een voorwoord door Bas Heijne en een nawoord door Sander Bink Zoals de ondertitel Een boek van geluk doet vermoeden is Extaze, de derde roman van Couperus, een verhaal van geestvervoering en verrukking.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99


Beschrijving Extaze

Met een voorwoord door Bas Heijne en een nawoord door Sander Bink

Zoals de ondertitel Een boek van geluk doet vermoeden is Extaze, de derde roman van Couperus, een verhaal van geestvervoering en verrukking. We volgen Cecile van Even, een jonge weduwe en moeder van twee zoons. Sinds de dood van haar man vult ze haar dagen met het verzorgen van haar kinderen, het schrijven van brieven aan haar zus in Indië en het wegzakken in een dromerige weemoed – tot ze de sportieve rokkenjager Taco Quaerts ontmoet.
Hoewel Cecile eerst niets van hem moet hebben, begint ze uiteindelijk een platonische affaire met deze wispelturige maar intrigerende man, die het begin vormt van haar terugkeer naar het leven. Samen stijgen Taco en Cecile op naar een geestelijke extase, een mystieke ervaring.
Zo vormt Extaze een van de belangrijkste voorbeelden van het eind-negentiende-eeuwse sensitivisme, waarin het persoonlijke en zintuiglijke voorop staan en de lezer volledig meegenomen wordt in de meest individuele ervaringen van een ander.
Dit is de eerste editie van Extaze die de illustraties bevat die Couperus’ Haagse tijdgenoot Carel de Néree tot Babberich ervoor maakte.

‘Louis Couperus toont ons in Extaze zijn immer subtiele blik op het innerlijk van de mens. Een fijnbesnaard, puur verhaal over de breekbaarheid van een beginnende liefde, een absolute parel in zijn oeuvre.’ — Michelle van Dijk, hertaalster van Couperus

‘Extaze is een mystiek hoogtepunt in het oeuvre van een van Nederlands grootste schrijvers – een pareltje van een novelle, dat zowel Couperus’ meesterschap over de taal als zijn diepe psychologische inzicht toont.’ — Simon Mulder, voorzitter van het Louis Couperus Genootschap


ISBN
9789083312620
Pagina's
140
Verschenen
NUR
300
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
NBC - HetMoet

Literaire fictie