Boekhandel Douwes Den Haag

Muziek en elektronica

Over het fenomeen van de rock- en technomuziek en de auditieve media

Franz Halberschmidt

Muziek en elektronica

Muziek en elektronica

Over het fenomeen van de rock- en technomuziek en de auditieve media

Muziek en elektronica

 

Hoe verhoudt 'ingeblikte' muziek zich tot 'live' uitgevoerde muziek? Welke invloed heeft de elektronica op de mens? Muziek en elektronica gaan tegenwoordig nagenoeg altijd hand in hand. Franz Halberschmidt (1933-2014) was lange tijd muziekdocent en heeft zich decennialang verdiept in de verschijnselen van rock- en popmuziek - en in het bijzonder in de verbinding van deze muziek met de elektronica, die ook een belangrijke rol speelt bij de verspreiding van klassieke muziek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 16,50


Beschrijving Muziek en elektronica

Hoe verhoudt 'ingeblikte' muziek zich tot 'live' uitgevoerde muziek? Welke invloed heeft de elektronica op de mens?
Muziek en elektronica gaan tegenwoordig nagenoeg altijd hand in hand.

Franz Halberschmidt (1933-2014) was lange tijd muziekdocent en heeft zich decennialang verdiept in de verschijnselen van rock- en popmuziek - en in het bijzonder in de verbinding van deze muziek met de elektronica, die ook een belangrijke rol speelt bij de verspreiding van klassieke muziek. Dit boekje, ruim 20 jaar geleden verschenen, is het resultaat van zijn ervaringen en onderzoek, dat hij verbond met de ideeën van Rudolf Steiner.
Zijn inzichten zijn sindsdien alleen maar actueler geworden.
Yke Viersen, cellist

“… Dit boekje is niet voor watjes!
Brengt de elektronica ons in een wereld van fake news en fake ervaringen? Wie luistert er nog actief naar muziek en waar is het fenomeen 'stilte' nog te vinden?
Halberschmidt wijst op de vergaande gevolgen die het gebruik van elektronica in de muziek kan hebben, waarbij hij zijn kennis van de technische en muziek-historische aspecten in verband weet te brengen met de geesteswetenschappelijke inzichten van Rudolf Steiner.”
Marijn Mijnders, violist


ISBN
9789083325668
Pagina's
138
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Kolisko

Muziek