Boekhandel Douwes Den Haag

Lesson Study

praktische handreiking voor teams

Nellie Verhoef & Siebrich de Vries & Sui Lin Goei & Iris Uffen

Lesson Study

Lesson Study

praktische handreiking voor teams

Lesson Study

 

Het boek Lesson Study: praktische handreiking voor teams is een grondige verkenning van Lesson Study in het Nederlandse onderwijs. Het richt zich op de implementatie van Lesson Study als een mengvorm van formeel en informeel leren.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,95


Beschrijving Lesson Study

Het boek Lesson Study: praktische handreiking voor teams is een grondige verkenning van Lesson Study in het Nederlandse onderwijs. Het richt zich op de implementatie van Lesson Study als een mengvorm van formeel en informeel leren. Het boek behandelt onder meer de uitdagingen en kansen van Lesson Study in de Nederlandse context, de rol van begeleiders en de leerprocessen.

De auteurs baseren hun bevindingen op uitgebreid onderzoek, waaronder analyses van vragenlijsten, interviews en gespreksanalyses van Lesson Study-bijeenkomsten in het voortgezet onderwijs. Ook worden er praktische handreikingen gedaan voor effectieve toepassing van Lesson Study in scholen, waardoor het boek een waardevolle
bijdrage is voor lerarenteams en alle andere onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij de professionalisering van leraren en het onderzoek daarnaar.

Iris Uffen is adviseur Onderwijs en Kwaliteitszorg bij scholengroep Trivium, en promovendus bij de lerarenopleiding aan de Universiteit van Groningen. Siebrich de Vries is lector Didactiek Vak en Beroep
bij nhl Stenden Hogeschool. Sui Lin Goei is lector Betekenisvolle en Inclusieve Leeromgevingen en academic director educatieve masters aan de Hogeschool Windesheim. Nellie Verhoef is gepensioneerd, en was universitair docent bij de Lerarenopleiding van de Universiteit Twente.


ISBN
9789083407913
Pagina's
144
Verschenen
NUR
840
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Telos Uitgevers

Onderwijs