Boekhandel Douwes Den Haag

Bodypercussie

grooven met groepen

Jeroen Schipper & Wendy Bontje & Heiko de Jonge

Bodypercussie

Bodypercussie

grooven met groepen

Bodypercussie

 

Bodypercussie is van alle tijden, leeftijden en culturen. Het is een smeltkroes van ritme, dans, beweging en sociale interactie waar (bijna) iedereen aan kan meedoen, omdat je alleen je lijf nodig hebt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,90


Beschrijving Bodypercussie

Bodypercussie is van alle tijden, leeftijden en culturen. Het is een smeltkroes van ritme, dans, beweging en sociale interactie waar (bijna) iedereen aan kan meedoen, omdat je alleen je lijf nodig hebt. Bodypercussie is een toegankelijke manier van muziek maken en kan daardoor worden ingezet bij allerlei (creatieve) groepsprocessen met verschillende doelgroepen: scholen, zorginstellingen, koren, kinderopvang, woongroepen, orkesten, bedrijven. Ook (muziek)therapeuten kunnen hun cliënten met hun lichaam bezig laten zijn met de inspirerende werkvormen in dit boek.

In dit praktisch toepasbare boek vind je de volgende informatie en activiteiten:
- de geschiedenis en culturele verspreiding van bodypercussie
- relevante muziektheoretische achtergronden
- didactische en pedagogische tips voor het gebruik van bodypercussie
- tips en tricks voor het (bege)leiden van bodypercussie-activiteiten
- energizers en spelletjes
- korte ritmes om zelf of met een groep te leren
- complete composities en liedbegeleidingen.

Bodypercussie is overal inzetbaar waar mensen in groepen samen komen. Iedereen kan direct letterlijk met dit boek aan de slag. Door de heldere aanpak van de auteurs, die hun ervaringen met tal van groepen op enthousiasmerende wijze weten over te brengen, en door de ruim zestig voorbeeldvideo’s op de bijbehorende website.

Wendy Bontje, Heiko de Jonge en Jeroen Schipper hebben alledrie hun wortels in het (speciaal) muziekonderwijs. Daarnaast hebben ze individuele kwaliteiten op het gebied van drums, dans en compositie. Hun talenten en interesses komen samen in het collectief Bodypercussie.nl


ISBN
9789085601357
Pagina's
264
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.