Boekhandel Douwes Den Haag

Een trauma is zo geboren

Traumazorg voor, tijdens en na de bevalling

Diana de Koning

Een trauma is zo geboren

Een trauma is zo geboren

Traumazorg voor, tijdens en na de bevalling

Een trauma is zo geboren

 

De geboorte is voor de meeste ouders een van hun mooiste momenten in hun leven. Echter voor ruim tien procent van de vrouwen is de geboorte ook een hele heftige gebeurtenis. De impact van medische ingrepen een keizerssnede, duwen op een buik of onbedoelde opmerkingen van hulpverleners kan naast (tijdelijk) stress ook trauma en PTSS tot gevolg hebben.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,00


Beschrijving Een trauma is zo geboren

De geboorte is voor de meeste ouders een van hun mooiste momenten in hun leven. Echter voor ruim tien procent van de vrouwen is de geboorte ook een hele heftige gebeurtenis. De impact van medische ingrepen een keizerssnede, duwen op een buik of onbedoelde opmerkingen van hulpverleners kan naast (tijdelijk) stress ook trauma en PTSS tot gevolg hebben. Zelfs partners, zorgverleners en baby’s kunnen hier last hebben. Dit boek vertelt hoe stress tijdens de bevalling te verminderen is en wat te doen bij trauma (PTSS).

Het boek zet duidelijk uiteen welke stressoren zich tijdens een bevalling kunnen voordoen. Door meer bewustzijn, betere communicatie en meer empathie zijn veel trauma’s te voorkomen. En als er zich toch een traumatische gebeurtenis voordoet, kun je de schade in veel gevallen relatief eenvoudig beperken. Tenminste: als je weet waar je op moet letten, wat je kunt veranderen en hoe je kunt handelen als het fout gaat.

Een trauma is zo geboren ontvouwt op hapklare wijze wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling. En wat blijkt? Als je weet waar je op moet letten, kun je veel meer doen dan je denkt. Het is geschreven voor alle professionals in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamvrouwen, gynaecologen, huisartsen, poh-ggz, doela’s, psychologen, coaches en professionals op consultatiebureaus.

Schrijfster Diana de Koning is therapeut met een bachelor in stressmanagement en directeur in de kraamzorg.


ISBN
9789085601821
Pagina's
160
Verschenen
NUR
851
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij SWP