Boekhandel Douwes Den Haag

NeuroAtypisch

Autisme en ADHD in beeld

Kirsten Verdonschot

NeuroAtypisch

NeuroAtypisch

Autisme en ADHD in beeld

NeuroAtypisch

 

Er is al veel geschreven over autisme en ADHD. Om de enorme berg informatie een beetje compact en overzichtelijk te maken heb ik het getekend. Zodat het herkenbaar en simpel blijft. En zodat je je wellicht iets minder alleen voelt na een diagnose.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,50


Beschrijving NeuroAtypisch

Er is al veel geschreven over autisme en ADHD. Om de enorme berg informatie een beetje compact en overzichtelijk te maken heb ik het getekend. Zodat het herkenbaar en simpel blijft. En zodat je je wellicht iets minder alleen voelt na een diagnose. Mijn tekeningen zijn ook handig als je nieuwsgierig bent naar neurodiversiteit. Zodat ouders, vrienden en professionals in één oogopslag kunnen zien wat de verschillen zijn tussen neurotypisch en neuroatypisch, en wat de impact hiervan is.

Dit boek heet NeuroAtypisch, als tegenhanger van neurotypisch, maar het gaat gewoon om autisme en ADHD. Om het overzichtelijk te houden is het boek in vijf thema’s onderverdeeld: lichamelijk, emotioneel, communicatie, executief en tegenstellingen. Ik denk veel in beelden en moest bij het woord ‘neuroatypisch’ denken aan een typemachine. Aanvankelijk had ik de woordjes bij de tekeningen er ook met een typemachine bij getypt. En omdat ik nogal tactiel ben zijn de tekeningen op papier getekend.
Ik gebruikte ze al veel in mijn werk als verpleegkundige in de jeugdzorg en de psychiatrie bij begeleiding van cliënten met een diagnose autisme of ADHD. Het bundelen van mijn tekeningen tot dit boekje heeft me veel plezier
opgeleverd. Ik hoop dat het lezen van NeuroAtypisch dat bij jou ook doet.


ISBN
9789085603528
Pagina's
156
Verschenen
NUR
770
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.

Psychologie