Boekhandel Douwes Den Haag

Toeval is altijd logisch

een kennismaking met de wereld van toeval en kansen

Steven Tijms

Toeval is altijd logisch

Toeval is altijd logisch

een kennismaking met de wereld van toeval en kansen

Toeval is altijd logisch

 

Toeval heeft mensen al vanaf de Oudheid gefascineerd. Tallozen hebben geprobeerd om haar grillige gedrag te doorgronden. Tevergeefs. Maar in de zeventiende eeuw ontdekt men dat je wel kunt bepalen wat de káns is dat deze of gene toevallige gebeurtenis optreedt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 20,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Toeval is altijd logisch

Toeval heeft mensen al vanaf de Oudheid gefascineerd. Tallozen hebben geprobeerd om haar grillige gedrag te doorgronden. Tevergeefs. Maar in de zeventiende eeuw ontdekt men dat je wel kunt bepalen wat de káns is dat deze of gene toevallige gebeurtenis optreedt. Jammer genoeg zijn verreweg de meeste boeken over dit onderwerp alleen goed leesbaar voor wiskundigen. Dit boek is een welkome uitzondering. Het is plezierig geschreven zonder symbolen of formules te gebruiken en is ook goed te volgen als wiskunde niet je sterkste punt is. Aan de hand van levendige portretten van geleerden als Cardano, Galilei, Pascal en Huygens maak je kennis met de eerste beginselen van de kansrekening. De tweede helft van het boek is gewijd aan opmerkelijke voorbeelden van toeval en de vaak verrassende kans waarmee zij in het dagelijks leven plaatsvinden.

Toeval is altijd logisch is een in zijn soort uniek boek dat van begin tot einde boeit. De auteur, Steven Tijms (1969), studeerde Wiskunde en Klassieke Talen te Leiden.


ISBN
9789086597802
Verschenen
NUR
918
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
VU uitgeverij

Wiskunde algemeen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren