Boekhandel Douwes Den Haag

Achter de glimlach van de Sri Lankaan

Eleonore Breukel

Achter de glimlach van de Sri Lankaan

Achter de glimlach van de Sri Lankaan

Achter de glimlach van de Sri Lankaan

 

Wat is zo magisch aan het ogenschijnlijk paradijselijke Sri Lanka? Wat schuilt er achter die gulle glimlach. Sri Lankanen vertellen over hun leven, over de botsende culturen van de boeddhistische Singalezen, hindoe Tamils, moslims, christenen en Burghers en de sociaal-maatschappelijke erfenis van de Portugese, Hollandse en Britse kolonisators.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 16,00

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Achter de glimlach van de Sri Lankaan

Wat is zo magisch aan het ogenschijnlijk paradijselijke Sri Lanka? Wat schuilt er achter die gulle glimlach. Sri Lankanen vertellen over hun leven, over de botsende culturen van de boeddhistische Singalezen, hindoe Tamils, moslims, christenen en Burghers en de sociaal-maatschappelijke erfenis van de Portugese, Hollandse en Britse kolonisators. Hoe de elite van weleer nog altijd de dienst uitmaakt in de politiek en het zakenleven en de macht van taal de natie verdeeld.


Toeristen reizen door het decor van schitterende tempels, forten, theeplantages en jungle waarin parmantig olifanten en pauwen schrijden. Een blik achter de coulissen geeft een andere werkelijkheid weer: strenge culturele tradities bij geboortes en huwelijken, het strikte naleven van de horoscoop en het etnische geweld dat steeds de kop op steekt. In de dagelijkse strijd om het bestaan, in een cultuur waar tijd elastisch is en de waarheid flexibel, blijft de Sri Lankaan gastvrij en veerkrachtig.


Ondernemende expats, buitenlandse investeerders en Sri Lankanen in de diaspora maken gebruik van de snelweg naar moderniteit. Torenflats verrijzen tussen de tempels. Grote mogendheden leggen snelwegen en havens aan, met name om hun eigen doelen te dienen. Door de gunstige geopolitiek ligging van het eiland is het machtsvertoon van China, India en de VS zichtbaar.
Voelt de Sri Lankaan zich nog wel ‘thuis’ in eigen land?


ISBN
9789086664870
Pagina's
164
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mosae Libro

Mens en Maatschappij
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren