Boekhandel Douwes Den Haag

Corona, een loodzware 'kroon'

Justus de Visser

Corona, een loodzware 'kroon'

Corona, een loodzware 'kroon'

Corona, een loodzware 'kroon'

 

Baanbrekende ontwikkelingen in de geschiedenis van Europese integratie Niets in de nationale of internationale politiek had onze politici voorbereid op de uitbarsting van de pandemie die begin 2020 Europa bereikte.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Corona, een loodzware 'kroon'

Baanbrekende ontwikkelingen in de geschiedenis van Europese integratie

Niets in de nationale of internationale politiek had onze politici voorbereid op de uitbarsting van de pandemie die begin 2020 Europa bereikte. De verwarring was enorm en iedere regering probeerde zo goed mogelijk te redden wat er te redden viel.Dit boek schetst de ontwikkelingen van de afgelopen maanden stap voor stap. De lezer krijgt helder inzicht in ‘hoe het groeide’, ofwel hoe een totale implosie werd vermeden. Alle Europese instellingen deden het hunne en de lidstaten volgden hen uiteindelijk ook.De beslissingen die werden genomen zijn absoluut baanbrekend en openen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Europese integratie. Want hoe je het ook bekijkt, ook deze crisis betekent een nieuwe versteviging van het integratieproces. Dit boek legt uit waarom dat zo is.De balans wordt opgemaakt welke spelers in het spel gewonnen hebben en wie niet. Welke spelers bijtijds begrepen dat ze hun Europeespolitieke bakens moesten verzetten en wie niet. Het is een onthullend relaas van de werkelijkheid die zo anders is dan wat sociale media en tal van andere propagandakanalen ons wilden doen geloven.Een spannend relaas van het leven dat we dagelijks leven zonder altijd goed te beseffen welke stormen we niet allemaal hebben te doorstaan.
Justus de Visser
Jarenlang diende Justus de Visser als diplomaat Nederland. Steeds stond de Europese integratie hoog op zijn belangstellingslijstje. Hij maakte talloze beslissende episodes in de Europese eenwording vanaf het midden van de jaren 60 van zeer nabij mee. Weinigen overzien het geheel van de Europese integratie zo zeer als deze geboren Amsterdammer en keuze-Antwerpenaar.


ISBN
9789086665143
Pagina's
174
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mosae Verbo