Boekhandel Douwes Den Haag

Redeloos, Radeloos, Reddeloos: Opnieuw een rampjaar?

De oorlog in Oekraïne-Europa in de maalstroom

Justus de Visser

Redeloos, Radeloos, Reddeloos: Opnieuw een rampjaar?

Redeloos, Radeloos, Reddeloos: Opnieuw een rampjaar?

De oorlog in Oekraïne-Europa in de maalstroom

Redeloos, Radeloos, Reddeloos: Opnieuw een rampjaar?

 

DE OORLOG IN OEKRAÏNE – EUROPA IN DE MAALSTROOM In het boek 'Redeloos Radeloos Reddeloos' onderzoekt Justus de Visser de diepere motieven achter het agressieve gedrag van Rusland en analyseert hij hoe verschillende landen, niet alleen in Europa, omgaan met deze dreiging.


Leverbaar

€ 34,50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Redeloos, Radeloos, Reddeloos: Opnieuw een rampjaar?

DE OORLOG IN OEKRAÏNE – EUROPA IN DE MAALSTROOM
In het boek 'Redeloos Radeloos Reddeloos' onderzoekt Justus de Visser de diepere motieven achter het agressieve gedrag van Rusland en analyseert hij hoe verschillende landen, niet alleen in Europa, omgaan met deze dreiging. Met verwijzing naar historische gebeurtenissen, zoals het Rampjaar 1672, waarin Nederland werd geconfronteerd met een invasie van Lodewijk XIV, wordt een vergelijking getrokken met de huidige situatie waarin Oekraïne een wanhopige oorlog voert en heel vrij Europa wordt bedreigd door Russische agressie.De auteur onderzoekt ook de reactie van landen buiten Europa, zoals de Verenigde Staten, China, India, Zuid-Afrika, Brazilië, Israël, Iran en Saoedi-Arabië. Aan het Midden-Oosten is zelfs een apart hoofdstuk gewijd. Het boek bevat persoonlijke schetsen van belangrijke spelers in het internationaal-politieke toneel.


Naast het bespreken van de Europese Unie, defensie en de toekomst van democratie in Europa, biedt dit boek een verhelderende analyse die verder gaat dan wat op sociale media en propagandakanalen te vinden is.


Justus de Visser, een voormalig diplomaat gespecialiseerd in Europese integratie en defensie, put uit zijn jarenlange ervaring en betrokkenheid bij politieke stormen sinds de zestiger jaren.


Redeloos Radeloos Reddeloos is het vierde boek van De Visser, die na zijn pensionering actief is gebleven in het geven van lezingen in België en Nederland. Zijn eerdere werken, 'Europa-Dáárom!', 'Spagaat of Balans' en 'Corona – een loodzware kroon' zijn ook nog steeds verkrijgbaar.'Redeloos Radeloos Reddeloos' biedt een onthullend relaas dat een diepgaand inzicht geeft in de complexe internationaal-politieke dynamiek van onze tijd.


ISBN
9789086665655
Pagina's
600
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Mosae Libro

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen