Boekhandel Douwes Den Haag

Marie Antoinette

Portret van een middelmatige vrouw

Stefan Zweig

Marie Antoinette

Marie Antoinette

Portret van een middelmatige vrouw

Marie Antoinette

 

Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd. - The New Republic Uitstekende biografie. - The New York Times Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 29,50

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Marie Antoinette

Niemand laat het lezen van dit krachtige werk onberoerd. - The New Republic

Uitstekende biografie. - The New York Times

Als geen ander weet Zweig Marie Antoinette tot leven te wekken. Meedogenloos ontleedt hij zowel haar intieme gevoelens als haar problemen als koningin in een revolutionair Frankrijk. Hij beschrijft wat er gebeurt in de koninklijke slaapkamer, aan het hof en in de extravagante wereld van het lustpaviljoen Trianon. Daarnaast vertelt hij nauwgezet van de gepassioneerde liefde tussen Marie Antoinette en de Zweedse graaf Hans Axel von Fersen, de revolutie, de ontsnapping naar Varennes, de gevangenis in de Conciergerie en Marie Antoinettes tragisch einde onder de guillotine.

Marie Antoinette (1755-1793) was de jongste dochter van keizer Frans I Stefanus en keizerin Maria Theresia van Oostenrijk. Op 19 april 1770, op 14-jarige leeftijd, trouwt ze met de Franse dauphin (kroonprins), Lodewijk XVI Augustus.

Stefan Zweig (1881-1942) was een Oostenrijkse schrijver die wereldwijd een miljoenenpubliek bereikte met zijn novellen, essays en biografische werk.


ISBN
9789086841769
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
IJzer

Historische biografieën
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren