Boekhandel Douwes Den Haag

De afgehakte hand

Blaise Cendrars

De afgehakte hand

De afgehakte hand

De afgehakte hand

 

De afgehakte hand werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1946. Het boek is sterk beïnvloed door Cendrars’ eigen ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal volgt de hoofdpersoon tijdens en na zijn dienst in het Franse leger gedurende de Eerste Wereldoorlog.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 26,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving De afgehakte hand

De afgehakte hand werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1946. Het boek is sterk beïnvloed door Cendrars’ eigen ervaringen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het verhaal volgt de hoofdpersoon tijdens en na zijn dienst in het Franse leger gedurende de Eerste Wereldoorlog. Naarmate de oorlog vordert, wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met de gruwelijkheden van het conflict en de ontberingen van het soldatenleven. Hij verliest zijn hand in een afgrijselijk ongeval. Deze gebeurtenis markeert een keerpunt in zijn leven en symboliseert de verwoesting die de oorlog heeft aangericht, niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal.
Na de oorlog keert de hoofdpersoon terug in de maatschappij, maar hij heeft moeite zijn plek te vinden. Hij heeft last van oorlogstrauma’s en voelt zich vaak vervreemd van de mensen om hem heen. Het boek verkent diepgaand de psychologische en emotionele impact van de oorlog op het individu en de zoektocht naar identiteit en betekenis in een wereld die is getekend door conflict.

De afgehakte hand wordt geprezen om het indringend portret van de nasleep van oorlog, de verwoestende gevolgen van trauma’s en de menselijke zoektocht naar herstel en betekenis in tijden van crisis. Het is een krachtig werk dat de lezer uitnodigt om na te denken over de impact van oorlog op het individu en de samenleving als geheel.


ISBN
9789086842759
Pagina's
288
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
IJzer

Vertaalde literaire roman, novelle