Boekhandel Douwes Den Haag

Jacob Blauw (1759-1829)

Rebelleren voor vrijheid en vaderland

Tanja Wassenberg

Jacob Blauw (1759-1829)

Jacob Blauw (1759-1829)

Rebelleren voor vrijheid en vaderland

Jacob Blauw (1759-1829)

 

Wassenberg heeft een biografie geschreven van de fascinerende figuur Jacob Blauw: patriot, Bataafs revolutionair en journalist. Nauwgezet heeft zij het leven van Blauw weten te reconstrueren. Tijdens haar onderzoek in binnen- en buitenlandse archieven en bibliotheken deed zij originele vondsten.Leverbaar

€ 35,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Jacob Blauw (1759-1829)

Wassenberg heeft een biografie geschreven van de fascinerende figuur Jacob Blauw: patriot, Bataafs revolutionair en journalist. Nauwgezet heeft zij het leven van Blauw weten te reconstrueren. Tijdens haar onderzoek in binnen- en buitenlandse archieven en bibliotheken deed zij originele vondsten. Het boeiende en prettig geschreven levensverhaal kan zowel vakhistorici aanspreken als een breder publiek. Juist in deze tijd waarin de Nederlandse politiek volop in de belangstelling staat, is het van groot belang om na te gaan hoe in het verleden is omgegaan met vrijheid, vaderland en de daarbij benodigde politieke ‘schranderheid’. Deze biografische studie geeft zodoende inzicht in de spanningen tussen de politieke machthebbers en haar uitvoerders ten tijde van de wording van het moderne Nederland. Daarnaast biedt dit onderzoek een levendige inkijk in het leven van een VOC advocaat in Batavia, een diplomaat in Italië, een lid van de tweede Nationale Vergadering en het werk van een buitenlandcorrespondent die vanuit Parijs de Nederlandse krantenlezer op de hoogte bracht van de actualiteiten.
Wassenberg heeft met eerdere populariserende artikelen en boeken aangetoond historische feiten en nieuwe interpretaties te kunnen vertalen naar een publiek van geïnteresseerden.


ISBN
9789087049881
Pagina's
327
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Verloren

Historische biografieën