Boekhandel Douwes Den Haag

Tipboek

TIpboek-serie Tipboek Muziek op papier

basistheorie

Gijs Bierenbroodspot & Hugo Pinksterboer

TIpboek-serie Tipboek Muziek op papier

Tipboek

TIpboek-serie Tipboek Muziek op papier

basistheorie

Tipboek: TIpboek-serie Tipboek Muziek op papier

 

Nieuwe editie (twaalfde druk!) van het bekende Tipboek Muziek op papier, nu met Tipode-omschrijvingen en aanvullend beeldmateriaal. ENTHOUSIAST Muziektheorie makkelijk? Wel met Tipboek Muziek op papier!Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 17,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Tipboek: TIpboek-serie Tipboek Muziek op papier

Nieuwe editie (twaalfde druk!) van het bekende Tipboek Muziek op papier, nu met Tipode-omschrijvingen en aanvullend beeldmateriaal.

ENTHOUSIAST
Muziektheorie makkelijk? Wel met Tipboek Muziek op papier! Een ideale gids om noten te leren lezen of om even na te kijken wat een tritonus of growling ook alweer was. Voor beginners en gevorderde muzikanten in elke stijl. Geen droge theorie, maar lekker leesbare teksten met talloze muzikale voorbeelden die je hier kunt beluisteren, geschreven door twee enthousiaste muzikanten die het nu eindelijk eens zo wilden vertellen dat iedereen het snapt.

VAN SEXTOLEN TOT PLOPS
In de eerste tien hoofdstukken vind je zo'n beetje alles wat je in je bladmuziek kunt tegenkomen, van kwartnoten en sextolen tot coda's en plops (echt!). In de hoofdstukken daarna wordt het systeem achter die noten uitgelegd, lees je over alle mogelijke toonladders, leer je transponeren op papier (zodat je weet wat je computer voor je kan doen) en krijg je inzicht in akkoorden en noten schrijven, inclusief de software die daarvoor bestaat. Zelfs de geschiedenis van het notenschrift is niet vergeten.

ALLE VAKTERMEN
Met de uitgebreide index zijn alle muzikale vaktermen uit het boek snel op te zoeken, en met de 63 Tipcodes kun je de meeste notenvoorbeelden uit het boek beluisteren: zo hoor je wat je leest! Als extraatje biedt Tipboek Muziek op papier je ook alle mogelijke ezelsbruggetjes en hulpmiddelen, zoals de akkoordenwijzers en de toonladderwijzers die je hier kunt downloaden. Muziektheorie moeilijk, saai of droge kost? Niet meer!


* Met 63 Tipcodes op www.tipbook.com
* Noten leren lezen in drie hoofdstukken
* Intervallen, toonsoorten, akkoordenleer
* Transponeren in een notendop
* Muziek noteren en notatiesoftware
* Tientallen glasheldere illustraties
* Woordenlijst en index
* Voor elke stijl, elk niveau en elk instrument
* Gebruikt op muziekscholen en conservatoria


ISBN
9789087670122
Pagina's
260
Verschenen
Serie
Tipboek
NUR
663
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Tipbook Company BV, The