Boekhandel Douwes Den Haag

Taalmysteries

Raadselachtige feiten van grote en kleine talen

Petra Sleeman & Alla Peeters

Taalmysteries

Taalmysteries

Raadselachtige feiten van grote en kleine talen

Taalmysteries

 

Niemand weet hoeveel talen er exact op onze planeet gesproken worden, laat staan hoeveel talen er vroeger gesproken werden. Volgens de taalcatalogus Ethnologue bestaan er op dit moment 7139 talen. Iedere taal vertelt een verhaal over en geeft een beeld van de cultuur en het volk dat deze taal spreekt of heeft gesproken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,99


Beschrijving Taalmysteries

Niemand weet hoeveel talen er exact op onze planeet gesproken worden, laat staan hoeveel talen er vroeger gesproken werden. Volgens de taalcatalogus Ethnologue bestaan er op dit moment 7139 talen. Iedere taal vertelt een verhaal over en geeft een beeld van de cultuur en het volk dat deze taal spreekt of heeft gesproken. En iedere taal is vol raadsels en geheimen die taalgebruikers geërfd hebben van vorige generaties. Dankzij inspanningen van menig taalspecialist en taalliefhebber zijn sommige van deze mysteries opgelost: het Mayaschrift is ontcijferd en de verwantschap tussen de Indo-Europese talen is in kaart gebracht. Andere geheimen wachten nog op hun onthulling. Zo is het onduidelijk of er ooit een oertaal geweest is en weten we niet precies waarom er zo'n enorme verscheidenheid van talen is in de wereld.

In Taalmysteries staan afwisselende, kleurrijke en soms curieuze verhalen over grote en kleine raadsels rond grote en kleine talen. Ze zijn geschreven door taalonderzoekers en taaldocenten van de Universiteit van Amsterdam.


ISBN
9789088031267
Pagina's
192
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Lias B.V.