Boekhandel Douwes Den Haag

Aansprakelijkheid op mountainbikeroutes

Dr. mr. R.B. Gielissen

Aansprakelijkheid op mountainbikeroutes

Aansprakelijkheid op mountainbikeroutes

Aansprakelijkheid op mountainbikeroutes

 

De mountainbikesport wint aan populariteit. In de Nederlandse natuur zijn inmiddels honderden mountainbikeroutes te vinden: brede zandwegen afgewisseld met smalle en slingerende paden, met afdalingen, kuilen, boomwortels en andere hindernissen.


Leverbaar

€ 25,00

Levertijd: 5 tot 10 werkdagen


Beschrijving Aansprakelijkheid op mountainbikeroutes

De mountainbikesport wint aan populariteit. In de Nederlandse natuur zijn inmiddels honderden mountainbikeroutes te vinden: brede zandwegen afgewisseld met smalle en slingerende paden, met afdalingen, kuilen, boomwortels en andere hindernissen. Dat brengt risico’s met zich mee, zeker nu doorgaans ook wandelaars op mountainbikeroutes mogen komen.

In dit boek onderzoekt Robert Gielissen welke partijen onder welke omstandigheden aansprakelijk (kunnen) zijn voor schade die ontstaat bij het gebruik van mountainbikeroutes. ‘Partijen’ zijn de mountainbiker zelf, maar ook de eigenaar van het terrein waarover de mountainbikeroute voert, niet-mountainbikers die zich op de mountainbikeroute bevinden of de organisator van een evenement of wedstrijd waarbij de mountainbikeroute wordt gebruikt.

De auteur beschrijft wanneer een gedraging van de grondeigenaar van een mountainbikeroute leidt tot aansprakelijkheid voor schade van anderen op grond van onrechtmatige daad, of de grondeigenaar kwalitatief aansprakelijk kan zijn voor schade en of en hoe de grondeigenaar aan aansprakelijkheid kan ontkomen. Verder komt aan de orde onder welke omstandigheden een gedraging van een mountainbiker kan leiden tot aansprakelijkheid voor schade van anderen, of en hoe een mountainbiker die schade lijdt tijdens het mountainbiken dit op een ander kan verhalen, en hoe de schade wordt begroot bij ongevallen waarbij een mountainbiker is betrokken.

Dit boek is niet alleen bedoeld voor juristen, maar is ook van praktische waarde voor niet-juristen die zich bezighouden met de mountainbikesport.


ISBN
9789088633300
Pagina's
102
Verschenen
NUR
822
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Celsus Juridische Uitgeverij

Privaatrecht