Boekhandel Douwes Den Haag

De nacht van St. Lucie

De zwartste nacht die Zwolle ooit beleefde

Bert Dijkink

De nacht van St. Lucie

De nacht van St. Lucie

De zwartste nacht die Zwolle ooit beleefde

De nacht van St. Lucie

 

In de nacht van 12 op 13 december 1416 wordt in Zwolle een einde gemaakt aan de macht van de gilden door de oude elite die hun gezag willen herstellen. Dit tweede stripverhaal van Bert Dijkink over een episode uit de geschiedenis van Zwolle speelt zich af in een economisch voorspoedige tijd.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 6,50

Bezorgen: Zodra weer op voorraad


Beschrijving De nacht van St. Lucie

In de nacht van 12 op 13 december 1416 wordt in Zwolle een einde gemaakt aan de macht van de gilden door de oude elite die hun gezag willen herstellen. Dit tweede stripverhaal van Bert Dijkink over een episode uit de geschiedenis van Zwolle speelt zich af in een economisch voorspoedige tijd. Met veel gevoel voor de historie beschrijft hij de aanloop naar deze bloedige zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zwolle. Omdat het om een stripverhaal gaat speelt natuurlijk een liefdesverhaal mee, een romance tussen de zoon van de slager die aan het hoofd van de gilden staat en de dochter van de burgemeester Snavel die de oude orde wil herstellen.

Bert Dijkink heeft de strip getekend met gebruikmaking van zijn kennis van de geschiedenis van Zwolle, maar ook met kennis van hoe Zwolle er rond 1400 uitgezien zou kunnen hebben. Nu is er over die periode nauwelijks beeldmateriaal voorhanden. Dat is er eigenlijk pas in de zeventiende eeuw, maar hij heeft dat weten terug te vertalen naar de vijftiende eeuw.


ISBN
9789089320292
Pagina's
52
Verschenen
NUR
360
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spa uitgevers B.V.

Strips
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren